Je morele spiegel

“Er zijn drie dingen die ik elke dag nodig heb,” begint McConaughey en hij raakt er zelf ontroerd door (of nou ja, het is een acteur, dus dat weet je nooit). Hij begint te vertellen en meteen wordt ons iets belangrijks duidelijk: niet alleen Matthew McConaughey heeft dit nodig – we hebben dit allemáál nodig.

Het eerste is iets om tegenop te kijken. Wanneer het je lukt om elke dag gedreven te worden door bewondering, door dankbaarheid en door verbazing over wat er allemaal gebeurt, helpt het je om zelf steeds een stapje beter te worden. Of het nu een persoon is, of een idee, of iets goddelijks zoals bij McConaughey: zo lang je iets hebt om tegenop te kijken, heb je een soort morele spiegel die je helpt om precies het goede te doen.

Het tweede wat je nodig hebt, is iets om naar uit te kijken. Door je simpelweg te kunnen verheugen op de volgende stap in je leven, ga je er automatisch van uit dat er iets goeds voor je klaar ligt. Je pakt eerder positieve signalen op, voelt je veel sterker in je schoenen en je bent weerbaarder voor tegenslag, omdat je weet dat het goed komt.

Wie is jouw grotere zelf?

Het derde wat je nodig hebt, aldus Matthew McConaughey, is iets om na te jagen: wie wil je zijn over tien jaar? Wie is jouw ‘grotere zelf’? Wat heb je te doen om je eigen held te zijn? Niet uit een soort egogedreven streven dat het nooit goed genoeg is, maar juist het tegenovergestelde: je eigen toekomstbeeld als noodzakelijke katalysator om nu in beweging te komen. Het is niet belangrijk dat je dat ooit bereikt; het gaat er alleen maar om onderweg te blijven.

Drie dingen die je elke dag nodig hebt – en misschien staat er wel drie keer hetzelfde: als het lukt om je leven lang te blijven kijken met de blik van een kind, opkijkend, verheugend en verlangend, onbeschaamd en onbevreesd, hoef je nooit te stoppen met groeien. Je kunt er zomaar een Oscar mee winnen.

Wil je met minder stress en meer zelfvertrouwen jóuw leven leiden?

Heb jij het gevoel dat er meer in het leven zit? Wil je eindelijk je dromen waarmaken? Wil jij geen prima leven, maar een fantastisch leven? Mooi! Je hebt noodzaak gecreëerd om te werken aan jouw beste jaar ooit! Via onze nieuwsbrief helpen we je daar nú mee te starten en blijf je op de hoogte van het 365 Jaarprogramma. Doe je mee? Al 130.000 mensen gingen je voor. Vanaf nu is het tijd voor jou!