Natuurlijk kan het anders en daarom geven we je vier simpele tips. De eerste: besluit wat je wel wilt, in plaats van wat je niet wilt. Vaak formuleren we onze voornemens als ‘nietjes’, zoals ‘niet meer roken’ of ‘niet zo hard werken.’ Het lastige daaraan is dat onze hersenen het woordje ‘niet’ niet goed snappen. Als je ergens ‘niet’ voorzet, denk je er juist wèl aan. Denk maar eens niet aan een roze olifant. Dus mensen die niet meer willen roken, zien de hele dag die vermaledijde sigaretten voor hun ogen: niet niet niet.

Beter is het om je voornemen te omschrijven als iets dat je wél wilt.

Ik ga gezond leven. Of: ik adem schone lucht in. Daarmee voorkom je ook dat je voornemens een soort disciplinaire straf worden, omdat je allerlei dingen niet mag van jezelf. Als je het positief formuleert, gaat het opeens over wat je echt wilt, in plaats over dat wat niet mag.

De tweede tip is om je gewenste resultaten te vertalen naar concrete acties.

Als het je gewenste resultaat is om tien kilo af te vallen, dan zegt dat nog niks. Wat ga je daaraan doen? Minder eten? Meer sporten? Een slimmer en veel effectiever voornemen is om te zeggen: ik loop elke dag tien minuten hard. Of ik neem altijd de trap waar dat kan. Of ik vervang in de supermarkt mijn rondje langs de chocola door mijn rondje langs de snoeptomaten.

De derde tip is het leukst: doe het samen. Zorg voor een groepje gelijkgestemden, die net als jij vastberaden zijn een mooie stap te zetten. Moedig elkaar aan en help elkaar. Alles is makkelijker als team.

En de laatste tip is een bonus, die we vooral in onze eigen seminars zo ontzettend goed zien werken: doe het voor een ander. Stop niet met roken voor jezelf, maar omdat je je kinderen het goede voorbeeld geeft. Zorg voor een ontspannen leven, niet voor jezelf, maar omdat je je kinderen wilt voorleven dat stress niet nodig is. En dan kan het niet anders of psycholoog McGonigal komt over een tijdje in Nederland onderzoeken waarom hier 92 procent van de voornemens in 2022 opeens wél uitkomt.

Meer weten over de programma’s van 365 Dagen Succesvol?

David & Arjan startten 365 Dagen Succesvol met een grote missie: samen maken we van Nederland het gelukkigste land van de wereld. Om dit te bereiken, hebben ze 10 jaar geleden de krachtige 365-methodiek ontwikkeld. Inmiddels hebben duizenden mensen geweldige resultaten bereikt met de programma’s van 365.

Onze krachtige programma’s zijn gebaseerd op onze succesvolle methodiek en zijn gericht op het ontdekken wie je écht bent, wat je wilt en hoe je keuzes maakt die bij je passen. Daarbij komen alle zaken die in je leven spelen voorbij. Van je (mentale) gezondheid, tot je (liefdes-)relaties, je werk en je financiële situatie. Bekijk hier al onze programma’s.