Smartphone-verslaafd

We weten natuurlijk niet of jouw partner echt smartphone-verslaafd is of dat het vooral zo voelt, maar feit blijft dat jij je niet tevreden bent met de huidige situatie. Je vraagt je af hoe je de aandacht weer terug kunt krijgen. Maar helaas is het lastig het gedrag van een ander te beïnvloeden. Eigenlijk kan je alleen zélf wat doen. Laat het opstellen van regels liever achterwege. Met een smartphone-verbod na 20:00 uur wordt de relatie niet leuker. Van elkaar een dierentuin maken is nooit de oplossing. Maar wat is dan wél de oplossing?

Hoe verbeter je de relatie?

Door zelf actie te ondernemen, neem je het heft in eigen hand. Verras je partner bijvoorbeeld met een sauna-date, waarbij smartphones verboden terrein zijn. Zo kunnen jullie weer ouderwets goede gesprekken voeren en even écht samen zijn. Hopelijk stimuleert jullie date meer smartphone-vrije tijd samen.

Relatietip: accepteren kun je leren

Helaas zou de sauna-date ook weinig effect kunnen hebben voor de langere termijn. Als die smartphone echt een verslaving is, zal er weinig veranderen. Bovendien zal jouw partner de verslaving waarschijnlijk ontdekken en er niets aan willen veranderen. En dan? Accepteer jouw partner zoals hij of zij is, inclusief die smartphone. Dat is het enige dat je kunt doen. Je eigen houding is het enige dat je kunt veranderen. Enne… geniet van alle vrije tijd die jouw partners smartphone-verslaving jou oplevert!

Telefoon of relatie?

Lukt het jou niet om vrede te sluiten met de situatie? Laat je partner dan weten dat zijn of haar gedrag je echt teveel wordt. Helaas moet je dan je conclusie trekken. Wist jij trouwens dat stellen gemiddeld maar zeven minuten per dag aandacht voor elkaar hebben?

Zie hier de video waarin David en Arjan de vraag van Leonie beantwoorden op het 365 Dagen Succesvol YouTube-kanaal!

Hoe staat jouw relatie ervoor? En hoeveel quality time nemen jij en je partner om écht even samen te zijn? Laat het ons weten in de comments!