Zielsmissie vinden

Yvonne ziet het, net als David (oprichter van 365 Dagen Succesvol), als een “way of life” om elke dag aan haarzelf te werken. Ze begon aan Miracle Roadmap met als doel om haar zielsmissie te vinden. Daar was ze al lange tijd naar op zoek. Er was één knagende gedachte die alsmaar kwam opzetten: “Doe ik het wel goed?”. 

Een familieopstelling op het podium tijdens Miracle Roadmap gaf haar veel duidelijkheid over de zoektocht naar haar zielsmissie. “Het liet me inzien dat het werk dat ik nu doe – processen veranderen binnen teams en in bedrijven – mijn zielsmissie is. Ik moest alleen dingen uit het verleden verwerken om dit werk met meer zelfvertrouwen te doen.”

Familieopstelling op het podium

De familieopstelling was voor Yvonne een levensveranderende ervaring. De opstelling ging over het overlijden van haar vader. Op haar 28e kreeg hij plotseling een hartstilstand. David vertelde Yvonne dat je op je 28e vaak je zielsmissie bepaalt. Maar Yvonne was op die leeftijd bezig met rouwverwerking, waardoor ze bepaalde vragen nooit voor zichzelf had kunnen beantwoorden. 

Ik leerde in die opstelling dat ik eerst het verdriet moest verwerken. Dan kon ik de ruimte voelen voor mijn zielsmissie en voor wat verder belangrijk voor me is”, vertelt Yvonne. “Ik doe mijn werk sindsdien met veel meer bezieling. En met minder bewijsdrang.”

Die familieopstelling zette nog iets in gang: Yvonne werkt nu actief aan de relatie met haar oudste dochter. “Het initiatief daarvoor kwam vanuit mijn 13-jarige dochter. Zij gaf zelf aan dat ze graag een betere band wil, en daar werken we samen aan via systeemtherapie. Ontzettend waardevol!”

365-methodes van toepassing op het werk

Ook in haar werk, dat Yvonne met al haar ziel en zaligheid doet, past ze veel 365-methodieken toe. Yvonne heeft al jarenlang haar eigen bedrijf: DailyLean. Ze werkt als procesverbeteraar bij organisaties en kijkt met een deskundige blik mee of processen sneller en makkelijker kunnen. Yvonne vertelt: “Veel bedrijven zitten vast in ‘Dit is hoe wij het altijd doen’. Ik denk vanuit een professionele blik mee hoe het efficiënter kan.”

Naast de bekende methodieken voor procesoptimalisatie, zoals Lean, Scrum en Kanban, gebruikt Yvonne in haar werk ook veel kennis die ze heeft opgedaan in Miracle Roadmap. “Miracle Roadmap helpt mij om voor te lopen bij de opdrachtgever. Veel geleerde inzichten komen in mijn werk goed van pas.” 

Yvonne werkt onder andere met opstellingen bij opdrachtgevers. “Daarbij pas ik de methodieken vanuit familie-opstellingen toe voor organisatieopstellingen. Bij projectevaluaties vraag ik medewerkers om een plek te kiezen die past bij hoe zij zich voelen ten opzichte van wat ze hebben opgeleverd voor het project. Dat geeft veel inzicht.”

Vind jij het lastig om te bedenken wat je wil in het leven?

Dan is dit echt iets voor jou.

Ons gloednieuwe webinar waarin je eindelijk helderheid krijgt over waarom je hier bent en wat je hier te doen hebt. Meld je snel even aan (=GRATIS) en ontdek alles over hoe je focus en richting vindt in je leven.

Als een bloem opengegaan

Miracle Roadmap geeft Yvonne naar eigen zeggen meer vertrouwen en een positievere energie. In haar werk en privé. “Ik merk dat ik op een ander energieniveau zit. Ik zit meer in liefde en dankbaarheid en heb vertrouwen dat dingen goed komen. Eerder zat ik vooral in de oplettendheid en angst of ik het wel goed zou doen. Daarin heb ik een grote shift gemaakt.  Door die shift trek ik ook mensen aan die positief in het leven staan.”

De Yvonne van nu lijkt in niets op die van 2012. Ze voelt zich een bloem die is open gegaan. “Ik merk het aan van alles. En de mensen om me heen merken het ook aan mij. Mijn broer en zus zeggen bijvoorbeeld ook dat ik een veel fijner persoon ben om bij te zijn. Vroeger durfde ik hen nog niet eens te knuffelen. Nu kan dat gewoon en is onze band ontzettend goed.”

Van zwart en grijs naar vrolijke kleding

De mindshift die Yvonne heeft gemaakt, is ook zichtbaar in haar uitstraling. “Eerder droeg ik vaak donkere kleuren. Bij hoe ik me nu voel, passen vrolijkere tinten beter. Ik draag bijvoorbeeld gerust een paarse broek en een roze jasje. Het notitieboekje waarmee ik rondloop is tegenwoordig knalroze in plaats van onopvallend zwart. Laatst heb ik zelfs mijn eerste glitterpak gekocht. Daar kreeg ik veel leuke reacties op. Als je een grijze broek aantrekt, zal niemand wat zeggen.”

Yvonne ziet wel een link tussen haar persoonlijke groei en de veranderde kledingsmaak. “Deze nieuwe kledingstijl past wel bij mijn thema dat ik graag gezien word. Vroeger vond ik het nooit fijn om gezien te worden. Nu zorg ik er juist graag voor dat ik gezien word en dat word ik ook.

Een huis op Ibiza manifesteren

Iets concreets wat Yvonne aan het programma heeft overgehouden, is haar ochtendritueel. “Daar ben ik tijdens de tweede editie van de Miracle Roadmap mee gestart. Ik sta sindsdien elke dag om half zes op, begin dan met de mantra’s en doe daarna een meditatie. Het zorgt ervoor dat ik met meer energie aan de dag begin en ’s ochtends al veel gedaan heb gekregen.”

Onderdeel van haar ochtendritueel is ook een manifestatie. Eén ding heeft Yvonne alvast gemanifesteerd en staat op de planning voor deze zomer: vier weken naar Ibiza met haar gezin (in verschillende samenstellingen, bijvoorbeeld met het hele gezin, alleen met de kinderen en met haar schoonmoeder erbij). “Vorig jaar was dat alleen nog een idee. Ik krijg er kippenvel van dat dit alles is gelukt. Dat we hebben geboekt. Dat ik een goede oplossing met mijn ex heb gevonden. Dat ik mijn schoonmoeder deze quality time kan gunnen. En dat dit alles plaatsvindt op het eiland waar ik het liefst ben.”

Ooit zou Yvonne een eigen huis willen op Ibiza. “Bij elk ochtendritueel vraagt David je om dankbaar te zijn voor vijf dingen. Dat mogen ook dingen in de toekomst zijn. Altijd ben ik dankbaar voor het eigen huis op Ibiza. Dat dat huis er gaat komen – daar ben ik van overtuigd en dat voel ik aan alles.”

Is Miracle Roadmap ook iets voor jou?

Ben je benieuwd of Miracle Roadmap iets voor jou is? Bij Miracle Roadmap ga je in 16 weken binnen een betrokken community van gelijkgestemden werken aan de belangrijkste gebieden voor een gelukkig leven. Lees alles over Miracle Roadmap en meld je direct aan. Dan heb jij straks alle handvatten om jouw mind en leven te veranderen.