Leg ik de lat te hoog?

Met de twee vrouwen is overigens helemaal niets mis; ze zien er goed uit, hebben hun eigen leven prima op de rit, en je kan er nog leuk mee praten ook. Waarom zijn ze dan toch niet aan de man, vraagt Lauren zich af. En deze vraag heb ik mezelf uiteraard ook geregeld gesteld, samen met vele andere: Leg ik de lat te hoog? Heb ik onrealistische verwachtingen van een relatie? Of van een man? Ben ik te dik, te klein, te zelfstandig, te kieskeuring (hij niest zo raar..), te moeilijk of gewoon niet leuk genoeg? Doe ik iets verkeerd, moet ik actiever op zoek, mezelf in de aanbieding gooien? Ben ik niet op de juiste plekken, of heb ik gewoon keuzestress? Nou ja, die laatste gooi ik maar meteen in de prullenbak, want ze staan nou niet echt opgesteld in rijen van tien..

Wordt het moeilijker naarmate je ouder wordt?

En beste single dames en heren van boven de veertig; deze krijgen jullie vast ook vaak naar jullie hoofd geslingerd: “Tja, het wordt er ook niet makkelijker op naarmate je ouder wordt!” Je schijnt kieskeuriger te worden, zodra de jaren verstrijken. Ik kies er echter voor om dat anders te zien: Als je het leven ziet als een grote leerschool, dan ken je jezelf steeds beter, weet je ook steeds beter wat voor jou een relatie de moeite waard maakt, wanneer er sprake is van een goede match. En als je niet doodongelukkig bent als single, dan verkeer je in de gelukkige omstandigheid dat je een prima leven voor jezelf hebt weten te creëren. Dat je in de luxe positie verkeert, dat je kunt zeggen: “Met minder neem ik geen genoegen!”

 

Ja, ik wil; niet ik moet

Betekent dit dat mijn leven als single helemaal ‘happy clappy’ is? Neen. Ik heb soms mijn moeilijke momenten als ik weer in een leeg bed stap, alleen aan de ontbijttafel zit, alles tegelijk in huis kapot gaat, en ik na een stressvolle dag op het werk héél graag een avond wil bankhangen; niet tegen een kussen, maar warm vlees met twee armen om me heen. Dat gezegd hebbende, weet ik dat een relatie ook niet altijd rozengeur en maneschijn is. Dus tot het moment dat Mister Right zich aandient, geniet ik zo veel mogelijk van mijn vrijheid, onderneem dingen waar ik plezier aan beleef en zorg ik goed voor mezelf, zodat ik een waardige match ben voor mijn gewenste partner. Hij is meer dan welkom, én ik heb een kwalitatief goed leven als single. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat dit de beste basis is voor een fijne relatie, zodat ik voor iemand kies uit vrije wil, niet uit angst om alleen over te blijven.

Wil je met minder stress en meer zelfvertrouwen jóuw leven leiden?

Heb jij het gevoel dat er meer in het leven zit? Wil je eindelijk je dromen waarmaken? Wil jij geen prima leven, maar een fantastisch leven? Mooi! Je hebt noodzaak gecreëerd om te werken aan jouw beste jaar ooit! Via onze nieuwsbrief helpen we je daar nú mee te starten en blijf je op de hoogte van al onze progamma’s. Doe je mee? Al 130.000 mensen gingen je voor. Vanaf nu is het tijd voor jou!