Fouten maken is leuk!

“Leren van je fouten” is misschien een van de grootste clichés die we kennen. Toch zien we dat maar weinig mensen iets doen met deze wijsheid. Dit terwijl we juist onze fouten zouden moeten omarmen, nee, vieren! In deze video leggen we je uit hoe je op een andere manier naar het maken van fouten kunt kijken. Hopelijk zie je, na het bekijken van de video, zelfs in dat fouten maken niet alleen noodzakelijk is, maar ook heel leuk kan zijn.

Hoe ga ik om met de angst om fouten te maken?

David en Arjan beantwoorden in de video de vraag van Jolanda: ‘de angst om fouten te maken is mijn obstakel bij het behalen van mijn doelen. Hierdoor stel ik vaak projecten uit of controleer ik ze heel vaak. Wat is jullie advies om sneller mijn doelen te halen?’

Groeien is voorwaarts falen

Als je fouten maken kunt zien als iets noodzakelijks – iets wat leuk is en waar je van kunt leren – om te kunnen groeien, verandert waarschijnlijk je gevoel bij het maken van die fouten.

Zie het zo: wie geen fouten maakt, heeft nog nooit iets geleerd. Probeer daarom je fouten te vieren! Geef jezelf bijvoorbeeld eens de Awesome Fuckup Award (in de video vertellen we wat we daarmee bedoelen). Succes!

Als je tóch een missie hebt, dan meteen maar een hele grote. Dus is het de missie van David en Arjan om samen van Nederland het gelukkigste land van de wereld te maken.