Ik sta voor de keuze om op mijn huidige baan in de zorg te blijven of op wederzijds goedvinden weg te gaan. De status quo? De zorg is mijn veiligheid, mijn zekerheid. Ik kan hier doorgroeien door opleidingen te gaan doen. Al levert het me slapeloze nachten op.

Angst en onzekerheid

In de zorg speel ik verstoppertje met mijn gevreesde vrienden Mits en Maar. Omdat ik bang ben dat ik het leven dat ik graag wil, niet zal krijgen. Uit angst dat het mislukt. Maar stoppen met mijn vaste baan betekent ja zeggen tegen mezelf. Door eindelijk ja te zeggen tegen met schrijven mijn geld verdienen.

Het klinkt zo gemakkelijk. Maar mijn hoofd en mijn lijf stotteren. Al jaren. Onbewust en bewust ontwikkel ik al twintig jaar mijn schrijfspier. Ik schrijf, studeer ervoor, werk aan verhalen, artikelen, een roman. Want woorden zijn mijn wijsheid. Mijn houvast. Schrijven is het vuur dat me warm houdt. Maar ik heb er nooit echt een prijskaartje aan gehangen. Het nooit echt een kans gegeven.

Bang om baan op te zeggen

Ik verzette al die tijd geen stap, omdat mijn gedachten me vastzetten. Muurvast. Ze jagen angstbeelden op mijn netvlies. Dat mijn pen opdroogt. Ik kritiek krijg, omdat het niet goed genoeg is. Dat er geen brood te beleggen is met woorden.

Wil ik de rest van mijn leven verstoppertje blijven spelen? Met slapeloze nachten als resultaat? Verlangend naar een leven waarin schrijven centraal staat. Of kijk ik mijn angst in de ogen en zeg ik ja, ongeacht de uitkomst?

Leven vanuit overvloed

Ik wil leven vanuit overvloed. Vanuit liefde. Niet vanuit angst. Dat is het eerste wat in me opkomt als ik even stil ben met mezelf. Ik wil mezelf de ruimte geven, de kans om een leven te bouwen waar mijn ziel gelukkig van wordt.

Op mijn reis van persoonlijke ontwikkeling oefen ik met nieuwe gedachten. Ik weet ondertussen dat ik alleen deze stap kan zetten, als ik ervan uitga dat er werk is. Vertrouwen. Dat ik waarde kan toevoegen aan de markt als (tekst)schrijver.

Als ik noodzaak creëer en dat toevoeg aan mijn verlangen, maak ik ruimte. Kan ik oprecht onderzoeken of ik een bestaan kan opbouwen met woorden. Ik hoef geen nodeloze risico’s te nemen. Maar kleine stapjes te zetten. Het laatste ingrediënt is talent. Of in mijn geval, vertrouwen op mijn talent.

Het is nu een jaar geleden dat ik mijn handtekening zette onder de vaststellingsovereenkomst. Dat ik de angstbeelden op mijn netvlies met liefde en vertrouwen te lijf ging. Ik tekende voor vrijheid. Voor vertrouwen. Voor mezelf.

Wil jij je dromen ook waarmaken?

Heb jij het gevoel dat er meer in het leven zit? Wil je je dromen en verlangens echt een keer belangrijk maken? Wil je jezelf nu eens een keer op nummer 1 zetten? Via onze nieuwsbrief helpen we je daar nú mee te starten. Al meer dan 160.000 mensen ontvangen onze wekelijkse dosis inspiratie in hun mailbox.

Meer weten over de programma’s en het werk van 365 Dagen Succesvol?

David & Arjan zijn 365 Dagen Succesvol gestart met een missie: van Nederland het gelukkigste land maken om het een voorbeeld te laten zijn voor de rest van de wereld. Om dit te bereiken hebben ze vele programma’s ontwikkeld die ze verspreiden door middel van artikelen, video’s, boeken, webinars, seminars en Miracle Roadmap.

Miracle Roadmap is de grootste en meest effectieve opleiding op het gebied van duurzame persoonlijke groei in Nederland. Vele deelnemers van Miracle Roadmap leven nu het leven dat ze willen leiden. Bekijk hier de verhalen en transformaties van eerdere deelnemers.