Handgeschreven

Allereerst vraag ik je om je laptop of computer te laten voor wat het is en gewoon pen en papier te pakken. Waarom met de hand schrijven als het ook op de computer kan? Omdat met de hand schrijven een aantal voordelen heeft. Het activeert meer hersengebieden dan typen, waaronder het creatieve deel van je brein. Je krijgt meer ideeën en onthoudt handgeschreven informatie ook beter. Schrijven is een beproefde manier om je emoties te uiten. Je wordt rustiger als je zorgen van je afschrijft en je maakt contact met je gevoelswereld. Dus pak pen en papier en ga aan de slag.

Schrijf vanuit je hart

Zorg dat je even ergens rustig kunt zitten. Meestal duurt het heel even totdat je innerlijke schrijver op gang komt maar dan vloeien de woorden vaak als vanzelf op het papier. Schrijf gewoon op wat in je opkomt, wat je voelt. Je hoeft niet hard na te denken wat je tegen jezelf wilt zeggen. Gewoon beginnen. Ik heb een aantal startzinnen voor je op een rij gezet. Zorg er in elk geval voor dat je die – in wat voor vorm dan ook – in je brief verwerkt. Je zult zien, ze helpen je een eind op weg:

Begin de brief met: ‘Ik ben dankbaar dat ik er ben.’ Vervolgens kun je deze zinnen gebruiken om je brief te schrijven:

  • Het spijt mij dat…
  • Vergeef mij voor…
  • Ik ben dankbaar dat…
  • Ik hou van mezelf omdat…

Denk aan verschillende gebieden in je leven. Je relaties, met je familie, je geliefde, vrienden maar ook de relatie met jezelf. Je gezondheid, je werk, je toekomstplannen, dromen en wensen. Er is geen richtlijn hoe lang de brief moet zijn, je merkt zelf wanneer je klaar bent.

Stuur de brief op

Stop de brief in een envelop, schrijf je adres erop en plak een postzegel op de envelop. Ja, je gaat de brief echt opsturen aan jezelf! Of beter gezegd, iemand anders gaat dat voor je doen. Vraag een goede vriend of familielid om de brief precies over een jaar voor je op de post te doen.

Waarschijnlijk ben je tegen de tijd dat je de brief ontvangt allang vergeten dat de brief eraan komt. Verrassing! De kans is groot dat je je niet precies meer herinnert wat je een jaar geleden hebt opgeschreven. Spoiler alert: het zal bij het lezen dan ook flink wat emoties oproepen. Misschien verbazing, misschien verdriet. Misschien tovert het een glimlach op je gezicht of voelt het confronterend. En dat is nou net de bedoeling. Contact maken met jezelf. Met wat er echt in je leeft. Kijken waar je nu staat, zo aan het eind en tegelijk het begin.

Heb een bijzonder nieuw jaar!

Wil je met minder stress en gedoe en meer zelfvertrouwen en liefde jóuw leven leiden?

Heb jij het gevoel dat er meer in het leven zit? Wil je je dromen en verlangens echt een keer belangrijk maken? Wil je jezelf nu eens een keer op nummer 1 zetten? Via onze nieuwsbrief helpen we je daar nú mee te starten. Al meer dan 160.000 mensen ontvangen onze wekelijkse dosis inspiratie in hun mailbox.

Meer weten over de methodiek en het werk van 365 Dagen Succesvol?

David & Arjan zijn 365 Dagen Succesvol gestart met een missie: van Nederland het gelukkigste land maken om het een voorbeeld te laten zijn voor de rest van de wereld. Om dit te bereiken hebben ze de 365-methodiek ontwikkeld die ze verspreiden door middel van artikelen, video’s, boeken, webinars, seminars en de 365 Jaaropleiding.

De 365 Jaaropleiding is de grootste en meest effectieve opleiding op het gebied van duurzame persoonlijke groei in Nederland. Al 5.025 deelnemers volgden de Jaaropleiding en leven nu het leven dat ze willen leiden. Gemiddeld gaven deelnemers hun leven een 5,5 aan het begin van het jaar. Aan het eind van de Jaaropleiding gaven ze hun leven een 8,8. Bekijk hier de verhalen en transformaties van eerdere deelnemers.