Veilig in mijn hoofd

“Leven vanuit mijn hoofd was mijn veiligheid. Zo kon niemand me raken”, zegt Carina. Dat leerde ik al vroeg thuis en in een ongezonde relatie met een man.” Ze zat op slot. “Toen ik aan de Jaaropleiding begon, had ik twee burn-outs gehad, was ik overspannen geraakt en wist ik niet meer hoe ik verder moest, ondanks allerlei therapieën.” Bij een introductieseminar van 365 Dagen Succesvol werd in één klap pijnlijk duidelijk dat ik niet van mezelf hield en wat de gevolgen daarvan waren. Ik had mezelf afgesloten van de buitenwereld, een muur gebouwd om mijn hart. Met de feestdagen en in de weekenden zat ik alleen thuis, ik kwam soms de deur niet eens uit.”

Pijn vermijden

“Ik was een expert in pijn vermijden. De pijn vermeed ik door het weg te eten en een muur op te trekken. Het was mijn manier om mezelf te beschermen. Tot ik op dat seminar kwam en de Jaaropleiding besloot te volgen. Het voelde als een treinwagon waar ik op moest springen, die me eindelijk zou brengen waar ik naartoe wilde: naar liefdevolle relaties, met mezelf en met anderen. Het grootste besef kwam bij het idee dat ik het zelf kan veranderen en ik kreeg, na jarenlange persoonlijke ontwikkeling, eindelijk echte tools in handen om dat te doen.”

In the picture

“Al binnen twee maanden was mijn leven totaal veranderd. Ik had een oproep gedaan in de community om mijn verjaardag te vieren. Na jarenlang deze niet te vieren, zat ik ineens met een groep mensen in het park, die daar speciaal voor mij waren, met slingers en lekkere hapjes. Ik voelde me eindelijk weer echt jarig. Ineens stond ik weer in de picture. Dat was spannend, maar voelde zo goed.”

Regie in handen nemen

Carina vertelt hoe ze vanaf dat moment in beweging kwam. Met vallen en opstaan leerde ze haar eigen waarde kennen en waarderen. Ze besefte dat haar zelfbeeld ook de mensen aantrok die dat weerspiegelden. En dat ze zelf de keuze had om dat te veranderen. “Ik merk nu steeds sneller op wanneer ik mensen aan trek die niet goed voor me zijn”, zegt ze.

Van mijn hoofd naar mijn hart

Elke jaaropleidingdag bracht nieuwe inzichten en gaf haar handvatten om haar leven in eigen hand te nemen. “Nu leef ik meer vanuit mijn hart, veel minder vanuit mijn hoofd. Pijn vermijd ik niet meer, maar ik ga het aan. Ik weet wanneer ik die muur optrek en kan mezelf bijsturen. Ik zit niet meer alleen thuis in de weekenden.” Carina leerde wat ze nodig heeft en zorgt veel beter voor zichzelf. “Als ik moe ben, zoek ik de natuur op om op te laden. Ik voel nu ook veel beter aan wat mijn lijf nodig heeft en ik handel daar ook sneller naar. Mijn vreetbuien zijn veel minder geworden en gezond eten is een leefstijl geworden.”

De toekomst

Carina vertelt dat ze inmiddels een invalbaan heeft en dat ze eindelijk helder voor ogen heeft wat ze wil en daar ook naartoe werkt. “Ik wil een buitenschoolse opvang beginnen waar kinderen leren in hun kracht te staan door middel van veel buitenspelen, mindfulness, yoga en aandacht voor de behoeftes van het kind. Op die manier wil ik een steentje bijdragen voor ouders en kind. Hoe ze naar de toekomst kijkt? “Ik ga door met de Jaaropleiding en wil verder groeien. Ik ben er nog niet, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik er kom.”

Wil je met minder stress en gedoe en meer zelfvertrouwen en liefde jóuw leven leiden?

Heb jij het gevoel dat er meer in het leven zit? Wil je je dromen en verlangens echt een keer belangrijk maken? Wil je jezelf nu eens een keer op nummer 1 zetten? Via onze nieuwsbrief helpen we je daar nú mee te starten. Al meer dan 160.000 mensen ontvangen onze wekelijkse dosis inspiratie in hun mailbox.

Meer weten over de methodiek en het werk van 365 Dagen Succesvol?

David & Arjan zijn 365 Dagen Succesvol gestart met een missie: van Nederland het gelukkigste land maken om het een voorbeeld te laten zijn voor de rest van de wereld. Om dit te bereiken hebben ze de 365-methodiek ontwikkeld die ze verspreiden door middel van artikelen, video’s, boeken, webinars, seminars en de 365 Jaaropleiding.

De 365 Jaaropleiding is de grootste en meest effectieve opleiding op het gebied van duurzame persoonlijke groei in Nederland. Al 5.025 deelnemers volgden de Jaaropleiding en leven nu het leven dat ze willen leiden. Gemiddeld gaven deelnemers hun leven een 5,5 aan het begin van het jaar. Aan het eind van de Jaaropleiding gaven ze hun leven een 8,8. Bekijk hier de verhalen en transformaties van eerdere deelnemers.