Een andere kijk op depressie

In 2020 deed Remco mee aan het jaarprogramma van 365 Dagen Succesvol voor zijn eigen ontwikkeling. Daar startte zijn zelfonderzoek en ging hij zich écht verdiepen in wat zijn eigen depressie (in 2015-2016) hem te vertellen had gehad. Er ging een wereld voor hem open: “Voor het verhaal achter de depressie is in mijn ogen te weinig aandacht in de zorg en in de maatschappij, terwijl er zoveel achter een depressie schuilgaat. Zo ben ik zelf ook gaan inzien dat ik tijdens de depressie een diepe transformatie heb doorgemaakt.”

Daarmee ontstond ook Remco’s missie om depressiviteit de wereld uit te helpen. “Ik schrik ervan als ik hoor dat er soms wachtlijsten van wel 12 maanden zijn. Die tijd is er niet als je depressief bent!” Remco gelooft bovendien dat het belangrijk is om verder te kijken dan de depressieve gedachten. “Je denken is maar voor 5% bepalend voor alles wat je doet; 95% gebeurt onderbewust. Daarom geloof ik dat je meer naar binnen moet keren. Wat heeft de depressie je te vertellen? Wie ben je werkelijk? Hoe kun je met de depressie omgaan en hoe kun je keuzes maken die beter bij je passen?”

Jouw leven leuker

Remco’s oorspronkelijke idee was om een eigen kliniek te beginnen. Dat bleek alleen niet te overzien. “Je hebt personeel en een pand nodig, kunt maar een beperkt aantal mensen kwijt en zit aan allerlei andere beperkingen vast. Zo kon ik alsnog niet een grote groep mensen helpen.” 

Hoe hij wel die grote groep mensen kon bereiken? Dat kwartje viel in 2022 tijdens een expeditie door de Pyreneeën. “Daar vroeg een mede-ondernemer me ‘Waarom doe je het niet online?’. Opeens wist ik dat dát was wat ik wilde. Zo kan ik mijn bereik oneindig groot maken.” Op dat moment werd het eerste zaadje voor Remco’s coachingspraktijk ‘Jouw Leven Leuker’ geplant.

Een eigen coachingspraktijk, maar hoe?

Met Remco’s ‘waarom’ zat het wel goed. Hij wist precies wat zijn missie was én dat hij die missie wilde bereiken door een online programma te ontwikkelen. Maar verder was zijn programma niet meer dan een idee. Hoe hij dit moest aanpakken, was nog een groot vraagteken. 

“Toen kwam het 365 Coachprogramma op mijn pad”, vertelt Remco. “Daarin leerde Arjan me al snel om niet direct verzand te raken in allerlei randzaken, zoals visitekaartjes, bedrijfsfoto’s of een logo. Je hebt dan zoveel dingen die moeten gebeuren dat je niet toekomt aan wat je écht wilt doen. Of je steekt € 3.000 in een WordPress-site, terwijl je ook zelf eerst een simpelere webpagina kunt maken. Arjan leerde me om te beginnen met wat je echt wilt. Coachen in mijn geval. En hij leerde me om te kijken wat als eerste nodig is om dat te doen: klanten vinden om te coachen!”

Marketing leuk maken

Eerder zag Remco marketing als een belemmering. Hij wist dat hij er iets mee moest, maar had geen idee wat precies. “Het coachprogramma leerde me hoe ik dat goed aanpak. Ik weet veel meer over het bereiken van klanten, heb een duidelijke volgorde van stappen en weet wat de juiste programma’s zijn om mee te werken. Marketing is nu zelfs leuk geworden.” 

Vanuit het 365 Coachprogramma krijgen deelnemers een jaar lang gratis toegang tot relevante software om mee te werken. Dat gaf Remco de kans om met tools te werken die hij nog niet kende. “Ik ben bijvoorbeeld gaan werken met MailBlue, Phoenix en e-Boekhouden.nl en heb een complete marketingfunnel ingericht. Daarnaast heb ik mijn programma opgebouwd in Huddle. In een WhatsApp-groep heb ik contact met vier mede-coaches die ook met Huddle werken. We geven elkaar regelmatig feedback of delen onze stappen. Heel leerzaam!”

Een compleet aanbod in een half jaar

Deze week was een primeur: Remco’s site Jouw Leven Leuker is inmiddels in de lucht. Zijn online programma is een 100-dagen-traject geworden, waarmee deelnemers elke dag via een video één behapbare stap zetten. Naast zijn aanbod ontwikkelde Remco een gratis e-book. Ook is hij samen met een vriend een podcast gestart over depressie om dit onderwerp meer bekendheid te geven.

Remco kijkt met trots terug op alles wat hij heeft bereikt sinds hij in november met het coachprogramma startte. “Ik heb mijn hele online programma opgebouwd en daarvoor 105 video’s opgenomen. Mijn Huddle-omgeving staat. Er is een e-book klaar, dat uitgebreider is geworden dan ik had gedacht. Kortom: mijn aanbod heeft echt vorm gekregen. Het leeft!”

Miracle Roadmap Marjolein

Gezocht: coaches die het verschil willen maken

Wil je graag meer mensen helpen met jouw expertise als coach, therapeut, lichtwerker of teacher? Dan is dit gratis webinar voor jou! In het webinar ontdek je hoe je jouw coachpraktijk kunt laten groeien op een manier die goed bij jou past. We gaan het hebben over je mindset, zelfvertrouwen en marketing. Ook deelt Arjan de geheimen van 365 Dagen Succesvol. Meld je nu gratis aan!

Het ultieme doel

Remco’s doel is om fulltime te leven van het coachen. Met de stappen die hij nu zet, gaat dat hopelijk binnen een half jaar lukken. Eén ding weet Remco alvast zeker: dat hij het 365 Coachprogramma gaat verlengen. “Ik wil de live calls graag blijven volgen. Ook ben ik nu in vogelvlucht door al het materiaal heen gegaan om eruit te halen wat ik op dit moment nodig heb. Straks wil ik alles rustig opnieuw bekijken, zodat ik er nieuwe dingen uit kan leren.”

Het belangrijkste wat Remco door het programma heeft geleerd? “Streef niet naar succes, maar naar het geven van waarde. Daar hamerde Arjan steeds op in het programma. Als ik vastloop, prent ik mezelf nu in dat ik alleen maar waarde hoef te geven. De kennis heb ik al en de passie ook. Als je passie hebt, komt er al zoveel liefde in je coaching te zitten. Meer hoef je eigenlijk niet te doen.”

Remco coachprogramma

Ook een succesvolle coach worden?

Wil jij, net als Remco, leren hoe je in 7 stappen naar een bloeiende coachpraktijk toewerkt? Meld je dan aan voor het 365 CoachprogrammaDaarin hebben Arjan en David al hun lessen uit 12 jaar ervaring gebundeld in een online programma. Na afronding van het Coachprogramma weet je precies wat je te doen staat om genoeg klanten te bereiken, te verdienen wat je waard bent, meer impact te maken, en met vertrouwen en plezier te werken als succesvolle coach.