Ben ik een kinderwens onbewust aan het verstoppen?

Ik voelde geen dermate gillende kinderwens, dat ik naar Spanje ben afgereisd om me bewust te laten bezwangeren door een zonnige vakantieliefde. Maar wat betekende dit; had ik geen kinderwens of was ik die onbewust aan het verstoppen, omdat er geen man in mijn leven was om kinderen mee proberen te maken? Het verlangen was niet onbekend, zeker niet in tijden dat ik verliefd was; het romantische idee van een kindje in je buik van een man waar je veel van houdt. En ik ben tenslotte vrouw, wat betekent dat de meest wonderlijke prestatie die je kunt neerzetten, het creëren van nieuw leven is. Laat ik dat vermogen onaangetast? Krijg ik daar later geen spijt van?

Een ingrijpende beslissing; wel of geen moeder worden

Een vraagstuk belangrijk genoeg om bewust aandacht te geven: Hoe graag wil ik dit? Waar ligt mijn grens? Hoe zwaar wegen argumenten om het niet te doen? Geloof ik in een toekomst voor kinderen, gezien de staat van deze prachtige planeet? Zie ik mezelf elke dag op het schoolplein staan? Of doe ik het uit angst om later alleen in dat bejaardenhuis te zitten? Of doe ik het uit zingeving, omdat een leven zonder kinderen misschien wel zinloos is?

Wel weet ik dat ik schrok van mijn eigen emoties toen ik jaren later een vriendje kreeg, die al een jonge zoon had, en dat gelukkige happy family- gevoel toen hij tussen ons in liep en alle twee onze handen pakte. Oh poep, had ik dan toch een latente kinderwens?

 

Wat je ook beslist, de twijfel blijft altijd

Het blijft lastig. Zeker als je om je heen al je vrienden ziet settelen, trouwen, kinderen krijgen, en jij steeds vaker alleen thuis zit. En dus nam ik op een gegeven moment een besluit. Een bewuste keuze voor een ‘nee’, vanwege de simpele reden dat ik niet overtuigd was van een volmondig ‘ja’. Ik kon niet met zekerheid zeggen dat het leven dat met een ‘ja’ gepaard zou gaan, wel bij me past. Wat je ook besluit, dit betekent automatisch dat je het andere niet kiest. En daarmee zal er altijd bij vlagen twijfel blijven.

Kies je voor kinderen, dan zal je ongetwijfeld af en toe verlangen naar een vakantie anders dan de stacaravan in Frankrijk. Kies je voor een leven zonder kinderen, dan zal je je af en toe blijven afvragen hoe het was geweest als je een andere keuze had gemaakt. Door focus op de positieve gevolgen van je keuze, gaat de twijfel nooit helemaal weg, maar krijgt wel een acceptabele plaats. Hoe gaat het spreekwoord ook alweer? Het gras lijkt soms groener aan de andere kant van het hek, ongeacht aan welke kant van het hek je ook staat.

Wil je met minder stress en meer zelfvertrouwen jóuw leven leiden?

Heb jij het gevoel dat er meer in het leven zit? Wil je eindelijk je dromen waarmaken? Wil jij geen prima leven, maar een fantastisch leven? Mooi! Je hebt noodzaak gecreëerd om te werken aan jouw beste jaar ooit! Via onze nieuwsbrief helpen we je daar nú mee te starten en blijf je op de hoogte van al onze programma’s en events. Vanaf nu is het tijd voor jou! Doe je mee?