Je doel is de tactiek, als je doel geluk is

Mijn focus had al die tijd op de verkeerd plek gelegen: op dat wat er niet was. Terwijl het geheim van geluk ligt in wat er wél is en dat te laten groeien. Waar ik me op had moeten focussen, is de tactiek waarmee ik mijn doel had willen bereiken. Stel: je wilt een marathon lopen: dan is de training daarvoor de tactiek. Als je doel is om een succesvol bedrijf op te zetten, dan is marketing en sales je tactiek. Wil je een boek schrijven, dan is een schrijfschema je tactiek. De interessante vraag die uit deze conclusie komt is: als je je doel laat voor wat het is en je aandacht volledig op de tactiek legt, bereik je dan meer of minder?

De tactiek

Mijn artikelen zijn een leuk voorbeeld. Ik heb een optelsommetje gemaakt van alle woorden die ik in de afgelopen twaalf maanden heb geschreven. Ik kwam uit op ongeveer 115.000 woorden. Een gemiddeld boek bevat 50.000 tot 60.000 woorden dus ik heb genoeg geschreven om twee boeken te kunnen vullen! Ik vond dat best een verrassende conclusie, omdat ik mezelf geen doel stel voor het aantal woorden dat ik schrijf. Laat staan dat ik het idee had om twee boeken te schrijven het afgelopen jaar. Maar waar ik wel naar streefde, was elke maandag en woensdag ten minste één artikel te schrijven. En die tactiek leverde moeiteloos genoeg woorden voor twee boeken op.

Het hebben van een doel vermindert je geluk

Wat je eigenlijk tegen jezelf zegt, is: “ik ben nog niet goed genoeg, maar dat komt zodra ik mijn doel haal.” Het probleem hiermee is dat je jezelf aanleert dat geluk en succes pas haalbaar zijn als je je volgende doelstelling haalt. En die gedachte bezorgt een hoop stress! Als ik mezelf een jaar geleden het doel van twee boeken schrijven, had opgelegd, dan was ik nu knettergek geweest. Terwijl het volgen van mijn kleine tactische stapje veel simpeler en minder stressvol was. Je kunt jezelf dwingen om in drie maanden tien kilo af te vallen of je kunt besluiten om elke week één keer naar de sportschool te gaan. Aandacht voor een klein element zorgt uiteindelijk voor groei in het grotere plaatje.

Doelen zijn motivatiekillers

Het klinkt een beetje tegenstrijdig maar het hebben van een doel werkt op lange termijn counter productief. Stel dat je een bepaalde loop wilt doen. Je traint je het schompes, doet de loop en stopt daarna met trainen want je hebt tenslotte je doel behaald: je hebt geen motivatie meer om verder te trainen. Tot er weer een aantrekkelijk evenement langskomt en je weer opnieuw begint. Heel veel mensen hebben last van dit jojo-effect en dit zorgt ervoor dat je op lange termijn geen consistente groei beleeft. Door het verlangen naar direct resultaat los te laten, kweek je een sterke basis van meer uithoudingsvermogen, ervaring en expertise waar je jaren plezier of profijt van kunt hebben.

Een doel is oké, een tactiek is briljant

Dit wil overigens niet zeggen dat doelen volledig nutteloos en evil zijn. Een doel kan helpen je groei te meten maar groei ontstaat door het hebben van een tactiek. Een doel kan richting geven en je op korte termijn vooruit helpen maar toewijding aan je tactiek is wat het verschil maakt.

Welke tactiek gebruik jij? En welk doel wil jij daarmee bereiken? Laat het ons weten in de reacties!