Het voornemen om iedere dag te sporten, assertiever te worden of een opleiding te volgen kan lastig zijn. Ik zeg kán, want volhouden is – ondanks dat de moed je op dit moment naar de schoenen is gezonken – verre van onmogelijk. Vier simpele trucjes die je kunt toepassen zodat doorzetten makkelijker wordt.

1. Kleine veranderingen

Voer dagelijks kleine veranderingen in je leven door die je dichter bij je doel brengen. Maak het zo simpel dat het geen enkele moeite kost. Gezonder eten? Probeer iedere dag een extra glas water te drinken. Meer bewegen? Begin vijf minuten te wandelen en bouw dit op. Klein en eenvoudig zijn hier de sleutelwoorden.

2. Beloon jezelf

Kijk naar de stappen die jij hebt gezet en beloon jezelf daarvoor. Het maakt daarbij niet uit hoe ver je nog van jouw uiteindelijke doel verwijderd bent. Inzet is belangrijker dan resultaat. Klinkt als een open deur, maar wel altijd goed om weer eens aan herinnerd te worden.

passie ontdekken

Ho, wacht even met verder lezen...

Weet jij niet wat je passie is en wil je die graag ontdekken? Of heb je juist het gevoel 100 passies te hebben? We krijgen deze vraag zo vaak dat we er een mini-training over hebben gemaakt. Meld je nu tijdelijk gratis aan!

3. Buiten je comfortzone

Verandering draait om discipline. Gelukkig is dit prima te trainen. Ga een spannende, maar uitdagende challenge met jezelf aan. Probeer bijvoorbeeld 30 dagenlang iets buiten je comfortzone te doen. Juist omdat je jezelf dwingt iets te doen wat je niet gewend bent, ontwikkel je keiharde discipline. En die discipline komt ongelooflijk goed van pas als jij een doorzetter wilt worden.

4. Laat jezelf gaan

Wees niet bang om te falen. Of om jezelf te laten gaan. Dit hoort er nou eenmaal bij. Beschouw juist die situatie als een leermoment. Schrijf op en bestudeer waarom je verzaakte. De volgende keer lukt het dan veel beter.

Door het behapbaar te maken en in kleine stapjes naar je doel toe te werken, heb je dagelijks resultaat. Dat geeft motivatie en plezier. Gegarandeerd dat jij op die manier jouw doelen met gemak bereikt. Wie zei ook alweer dat doorzetten moeilijk is?