Ontdek wat je later wilt worden

Verlangen werd ambitie naar meer. Meer geld, meer status, meer carrière, want dat stond gelijk aan succesvol zijn en als je succesvol bent, dan ben je gelukkig. Toch? Dikke nope! Mijn roly poly bracht me uiteindelijk bij een prachtige internationale senior functie met een heel fijn salaris en ik was kapot! Ik ging ook kapot en nog verder dan dat randje waar je haar en die vieze grijze klontjes in blijven hangen in het afvoerputje. En dan stel je jezelf de vraag: wat wil ik nou eigenlijk? 

Wat is je werkelijke verlangen?

Een verlangen is de opstap naar voldoening krijgen. Wat is geeft jou voldoening? Is het muziek maken? Applaus krijgen? Dankbaarheid van anderen ontvangen? Geld is voor veel mensen een doel, rijk worden. Maar geld an sich is geen bevrediging, wát je met dat geld doet weer wel! Ga je er van reizen, koop je een snelle auto om de kick van racen te ervaren? Doneer je het aan Zimbabwaanse geitjes? Zoek uit wat je einddoel is, wat je bevrediging geeft en hoe je dat in je dagelijks leven kunt incorporeren.

Had ik maar één been als dat van Giselle

Jaloezie is een briljante indicator van wat je wel wilt maar niet durft te claimen. Zo heb ik bijvoorbeeld geen enkele nijd naar artsen of chirurgen. Geen vezel in mijn lijf die graag met vezels van andere lijven in de weer zou willen zijn, ondanks het bovengemiddelde loonstrookje en de status. Maar Connie Palmen, groen word ik van haar! Hoe zij woorden tot perfectie in de juiste volgorde kan zetten en lezers tot beroering brengt, enkel met zesentwintig letters… Ik wil haar zijn! En dát geeft exact aan waar je hart ligt. Wie benijd jij en waarom?

Test: hoe maak je je dromen waar

STEL: de geest uit Aladdin staat naast je en geeft je de kans om twintig ervaringen te beleven. Welke ervaringen zouden dat voor jou zijn? Deze lijst bevat enorm veel aanwijzingen in jouw diepe verlangens. Halveer de lijst vervolgens, welke ervaringen blijven over en wat voel je als een ervaring moet wegstrepen en weet dat je het nooit zult doen? De dingen die het meeste pijn doen om weg te strepen, zijn de zaken waar je iets mee te doen hebt.

Pin me er niet op vast

Verlangens komen en gaan afhangende van de situatie waar je je in bevindt. Iemand met één been droomt wellicht van twee benen, maar zodra diegene zonder drinkwater op een vlotje rond dobbert, is water het grootste verlangen en kan dat andere been hem gestolen worden. Als je situatie verandert en daarmee je uiteindelijke voldoeningsdoel, wees dan niet bang om mee te veranderen. Verandering brengt groei en groei brengt verandering.

Prinses Putje is gelukkig

Terug naar het begin. Ik ben geworden wat ik later wilde worden: gebalanceerd en mentaal stabiel. Heel wat anders dan prinses maar die lijden toch enorm aan stress joh! Toen ik uit het putje kroop was mijn verlangen om rust te hebben. Geen deadline stress, geen zenuwen op zondagavond omdat het snel weer maandag was. Ik wilde werk wat niet als werk voelde. En nu zit ik hier op maandagochtend, heerlijk ontspannen in mijn ultra relaxte werkkamertje te schrijven. Niet zo briljant als Connie Palmen, maar ik denk wel met net zo veel aandacht, liefde en plezier. En al is er maar één iemand die naar aanleiding van dit stukje een beslissing neemt om zijn/haar verlangen te gaan zoeken, dan is dát wat mij bevrediging geeft. Missie geslaagd!

Wil je met minder stress en gedoe en meer zelfvertrouwen en liefde jóuw leven leiden?

Heb jij het gevoel dat er meer in het leven zit? Wil je je dromen en verlangens echt een keer belangrijk maken? Wil je jezelf nu eens een keer op nummer 1 zetten? Via onze nieuwsbrief helpen we je daar nú mee te starten. Al meer dan 160.000 mensen ontvangen onze wekelijkse dosis inspiratie in hun mailbox.

Meer weten over de methodiek en het werk van 365 Dagen Succesvol?

David & Arjan zijn 365 Dagen Succesvol gestart met een missie: van Nederland het gelukkigste land maken om het een voorbeeld te laten zijn voor de rest van de wereld. Om dit te bereiken hebben ze de 365-methodiek ontwikkeld die ze verspreiden door middel van artikelen, video’s, boeken, webinars, seminars en de 365 Jaaropleiding.

De 365 Jaaropleiding is de grootste en meest effectieve opleiding op het gebied van duurzame persoonlijke groei in Nederland. Al 5.025 deelnemers volgden de Jaaropleiding en leven nu het leven dat ze willen leiden. Gemiddeld gaven deelnemers hun leven een 5,5 aan het begin van het jaar. Aan het eind van de Jaaropleiding gaven ze hun leven een 8,8. Bekijk hier de verhalen en transformaties van eerdere deelnemers.