Wat wordt de eerstvolgende mooiste dag van jullie leven?

Natuurlijk vinden we Earth Hour bij 365 een geweldig initiatief waar we zelf ook een steentje aan bijdragen. Maar we willen graag iets extra doen. Want: wat kun je nu het beste gaan doen zonder laptop of televisie. In het donker. Als stel. Goed… Daar valt dus best makkelijk iets voor te verzinnen, maar er bestaat ook deze toffe oefening! Ben je er klaar voor?

Stap 1: Doe stipt om 20.30 uur alle lichten uit in huis. Voor de sfeer kun je wat kaarsjes aansteken, maar helemaal donker mag ook. Net wat je fijn vindt. 

Stap 2: Bespreek dit uur met je partner (of met jezelf als je geen partner hebt!) wat jullie thema, doelen en plannen zijn voor het komende jaar. In ons Jaarprogramma vragen we dit altijd aan de deelnemers: waar gaat dit jaar je aandacht naartoe? Als je dit voor jezelf al hebt gedaan: supertof! Maar veel mensen vergeten dit met hun partner te doen. En daarmee vergeet je een gezamenlijke stip aan de horizon te zetten.

Ken je de opmerking: “Mijn trouwdag was de mooiste dag van m’n leven?” Hartstikke logisch dat dat voor veel mensen zo voelt, maar wat zegt dat eigenlijk over de rest van jullie leven en jullie relatie? Waarom zou je niet meer van dit soort momenten, dagen, bijeenkomsten of reizen (noem maar op!) organiseren voor je partner en jezelf? Sterker nog, ze zijn cruciaal! Het zorgt ervoor dat je een gezamenlijke droom hebt waar je met veel plezier en energie naartoe werkt. En het zorgt er bovendien voor dat je een punt creëert waar je sámen naartoe groeit. Dus: waar werk je aan en waarom? Waar willen jullie naartoe samen? Het creëren van een dergelijk perspectief is een van de meest belangrijke en levensveranderende punten die we tijdens ons Superrelatie Weekend uitgebreid bespreken.

Stap 3: Maak jullie thema zichtbaar in huis. Wellicht is het handig om dit te doen als de lichten weer aan mogen, maar voor de durfallen zien we graag bewijs van kunstwerken gemaakt in het donker 😉 Maak een visionboard, hang een gigantische foto van die B&B die jullie samen willen overnemen aan de muur, plak jullie thema op briefjes of een foto van dit Earth Hour-moment door het hele huis. Wat je ook doet, zorg dat je geregeld wordt herinnerd aan die gezamenlijke stip op de horizon.

Stap 4: Deel foto’s van jullie thema op je social mediakanalen (vergeet ons niet te taggen!), met vrienden of familie. Hoe dan ook: maak het wereldkundig! Door je thema te delen met anderen bestaat hij meer en voel je ook een duidelijke stok achter de deur om hem waar te maken. Doe dit niet één keer, blijf dit met elkaar en anderen doen: houd het thema levend.  

Stap 5: Vier de liefde. Met de lichten/kleren aan of uit. Op wat voor manier je dan ook: vier het!

Happy Earth Hour!