Ondanks dat je relatie niet voor niets is beëindigd, kun je je ex nog lange tijd missen. Dit gemis kan een nieuwe relatie in de weg staan, terwijl je daar juist misschien wel weer aan toe bent. David en Arjan hebben een idee hoe je dit probleem kunt aanpakken.

Je ex missen en een nieuwe relatie

Of je nu in je hoofd of je hart nog met je ex bezig bent, het missen van je ex staat vaak een nieuwe relatie in de weg. Soms ontstaat er wel een nieuwe relatie, maar die heeft vervolgens grote kans om te mislukken. Dit komt omdat ‘de plek naast je’ nog (deels) vervuld wordt door je ex. Er is geen plaats voor een nieuwe partner.
Op zoek naar een vervanger van je ex

Het missen van je ex is vaak positief ingestoken: je mist de mooie dingen. Hierdoor ben je bewust of onbewust waarschijnlijk op zoek naar dezelfde eigenschappen in een nieuwe partner. Maar het kan ook zijn dat je ex jou juist beschadigd heeft. Daardoor ben je misschien op zoek naar iemand die vooral níet op je ex lijkt. Op beide manieren ben je nog teveel met je ex bezig. Niemand kan de rol van jouw ex vervangen, want ieder persoon is uniek. Je geeft zo eigenlijk niemand een kans en staat zelf in de weg van je eigen geluk.

Stoppen met het gemis van je ex

Tijd om te stoppen met het gemis! Wat goed kan werken is om je ex een kaart of brief te schrijven. Hierin geef je aan dat je dankbaar bent voor de tijd die jullie samen hebben gehad, maar je nu verder gaat. “Ik laat je gaan in liefde.” Je hoeft de kaart niet per se echt op de bus te doen. Wat ook nuttig kan zijn is om op te schrijven wat je precies zo mist. Wellicht zijn er dingen die je ook jezelf kunt geven? Het is het prima dat iemand nog een plekje diep in je hart houdt, maar daar hoef je verder niets mee.

Zolang je beseft dat ‘de plek naast je’ niet vrij is en je dat wel wilt, ben je op de goede weg. We wensen je veel liefde toe, liefst nog beter is dan die met je ex. Het is immers niet voor niets een ex. Succes!

Wat was voor jou de grootste eye-opener van deze video? Leuk als je het hieronder met ons deelt in de comments!