Leer beter omgaan met geld

Het onderwerp ‘omgaan met geld’ komt vaak aan bod in het Jaaropleiding. Sterker nog, er wordt een hele dag aan besteed. We geloven namelijk dat geld niks anders is dan een energievorm, een “wachtende potentie.” Je kunt leren hier beter mee om te gaan, door erop een andere manier naar te kijken, namelijk door de drie fases van het omgaan met geld te leren.

1. Het ontvangen van geld

Veel mensen hebben hier al moeite mee: we willen altijd de rekening vereffenen. Let maar eens op hoe je dat zelf doet. Een complimentje afwimpelen, een fles wijn meenemen als je wordt uitgenodigd om ergens te gaan eten… Probeer eerst eens echt te ontvangen – zonder er iets voor terug te doen. Dat heeft namelijk direct effect op het volgende gebied!

2. Het “zijn” met geld

Vind je het moeilijk om geld op je rekening te hebben? Geef je het gelijk weer uit of zet je het op een spaarrekening voor het geval dat de wasmachine kapotgaat? Dan ben je nooit echt eigenaar van het geld; het is gelijk weer weg. Oefen eens met het gewoon “zijn” met je geld – en geniet ervan!

3. Het slim uitgeven van geld

Er zijn ook veel mensen die moeite hebben met het geld uitgeven omdat ze bang zijn dat het dan “weg” is. Leer het te zien als een energie die je omzet in iets anders: het is niet weg, het is getransformeerd in datgene waar je het aan hebt uitgegeven.

Overvloed

In een wereld van overvloed, ben je in staat om goed te ontvangen, goed ermee te zijn en goed weg te geven. Vaak zit erop een van de drie fases een blokkade.

Om te ontdekken waar bij jou de blokkade zit, hebben we een simpele en korte oefening voor je. Klik HIER voor deze oefening. 

Bij welke stap gaat het bij jou mis als je kijkt naar je eigen omgang met geld? Leuk als je dat hieronder met ons wilt delen!