Geen liefde meer in je relatie

Is er geen liefde meer in de relatie van Valerie en haar man? In deze video geven we antwoord op haar vraag. Haar man heeft gezegd dat hij niet weet of hij nog wel zo veel van haar houdt. Hij vindt de relatie wel prima zoals die is. Zelf houdt Valerie echter nog wel heel veel van haar man en wil ze niet met “prima” door. Zij wil geweldig! Ze schrijft ook nog dat ze twee kinderen hebben en dat ze er graag alles aan wil doen om de relatie weer goed te krijgen. Hoe kun je op een goede manier je relatie redden?

Wat is jullie gezamenlijke droom?

Na de volgende tip kan het niet zo zijn dat jullie geen liefde meer voelen in jullie relatie. Nodig je partner snel een keer uit om een avondje of een weekendje weg te gaan. Kijk dan eens of het lukt om samen een droom te maken over hoe je zou willen dat de relatie is over vijf of over tien jaar. Je hebt altijd iets te plannen waar je naartoe kunt leven met elkaar zodat je weer in een gezamenlijke groeistroom komt.

Bonustip: laat los dat deze relatie moet lukken. De kans is heel groot, maar dat werkt alleen als je allebei ook de optie openhoudt dat je allebei een andere kant op te gaan. Als je werkelijk zo veel van hem houdt, ben je ook bereid om hem vrij te laten. Laat de uitkomst los, dan heb je al een hele wereld gewonnen (en een belangrijke les geleerd voor de volgende keer).

Je relatie redden doe je samen, laat je kinderen erbuiten

Geen liefde meer in jullie relatie? Het eerste wat je in een dergelijke situatie wilt doen, is je kinderen erbuiten laten. Leg de last van deze relatie niet op hun schouders! Vraag jezelf af of je erop dezelfde manier in zou staan als de kinderen er niet waren. Pas dan heb je je zuivere motivatie te pakken en kun je verder met de volgende stappen.

Drie gebieden: Liefde, relatie en intimiteit

Wil je van geen liefde meer in jullie relatie naar een superrelatie, dan heb je drie gebieden op orde te brengen:

  • het gebied van liefde: hoeveel houd je van elkaar?
  • het gebied van de relatie: het logistieke stuk, hoe zijn (huishoudelijke) zaken geregeld?
  • het gebied van intimiteit: het fysieke stuk, de seks en de aantrekkingskracht tussen jullie.

Onthoud dat al deze gebieden echt los van elkaar staan!

Er zit wel overlap tussen, maar het is belangrijk om te weten hoe je op elk van deze gebieden scoort. Geef voor jezelf, en daarna samen, elk van deze gebieden eens een cijfer.

Wees eerlijk

Wees eerlijk: het maakt namelijk niet uit wat voor cijfer je eraan geeft (het laagste cijfer is hoe het is), maar dit cijfer is je vertrekpunt.