De leraar legt de verhalen aan de kant en kijkt de klas in. “Het is precies zo gegaan als ik had verwacht,” zegt hij vriendelijk. “Ik heb prachtige verhalen ontvangen en allemaal gaan ze over de zwarte stip in het midden. Niemand is op het idee gekomen om goed te kijken naar de witte ruimte er omheen. Het is net het leven: we hebben een prachtig wit vel en richten alsnog onze aandacht op die enkele vlek.”

De mooiste momenten van december

Het leuke aan feestmaand december is dat het ons een voorbeeld geeft hoe het anders kan. Want precies de dingen die december zo bijzonder maken, hoeven helemaal niet exclusief voor deze maand te zijn. Sterker nog, van de mooiste momenten van december kun je een dagelijkse gewoonte maken!

Wat doen we in december?

We schrijven gedichten en lieve brieven naar elkaar – en dat kan ook in april. We kijken dankbaar terug op het oude jaar en nemen dappere of hopeloze besluiten voor het nieuwe jaar – en dat kan ook in augustus. We geven cadeautjes aan hen die we lief vinden, wat prima werkt in juni. We spreken onze dankbaarheid uit voor hoe ons leven zich ontwikkelt – en dat kan uitstekend in mei. We verzamelen vrienden en familie om ons heen en besteden eindeloos veel tijd en aandacht aan elkaar – wat minstens net zo leuk is in oktober.

Dus laten we december als feestmaand afschaffen. Niet omdat we het in december minder hoeven doen, maar simpelweg omdat we in de rest van het jaar al zoveel aandacht besteden aan elkaar dat het in december niet eens meer opvalt. Wat zou er gebeuren als we het hele jaar soms even extra ons best doen voor een ander, onze dankbaarheid vieren met elkaar of een dapper besluit nemen voor jezelf?

Geluk is niet zo ingewikkeld. Soms hoef je alleen maar te kijken naar wat er al is.

Meer weten over de programma’s van 365 Dagen Succesvol?

David & Arjan zijn 365 Dagen Succesvol gestart met een missie: samen maken wij van Nederland het gelukkigste land. Nederland kan hiermee een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld. Om dit te bereiken, hebben ze 10 jaar geleden de krachtige 365-methodiek ontwikkeld waar inmiddels tienduizenden mensen mee aan de slag zijn gegaan.

365 Diamond is ons meest krachtige programma gebaseerd op onze succesvolle methodiek en is gericht op het ontdekken wie je écht bent, wat je wilt en hoe je keuzes maakt die bij je passen. Daarbij komen alle zaken die in je leven spelen voorbij. Van je (mentale) gezondheid, tot je (liefdes-)relaties, je werk en je financiële situatie. Bekijk hier al onze programma’s.