In deze video beantwoorden we de vraag van Benjamin, die zegt:

“Ik houd van geld. Ik koop ook graag mooie dingen en het lukt me ook wel om geld te verdienen. Het is er altijd wel, maar het is ook net zo snel weer weg. Ik heb een gat in mijn hand! Daardoor merk ik dat ik onrustig ben als het over geld gaat. Hoe ga ik om met geld?”

Leer beter omgaan met geld

Het onderwerp ‘omgaan met geld’ komt vaak aan bod in het Jaarprogramma. Sterker nog, er wordt een hele dag aan besteed. We geloven namelijk dat geld niks anders is dan een energievorm, een “wachtende potentie.” Je kunt leren hier beter mee om te gaan, door er op een andere manier naar te kijken, namelijk door de drie fases van het omgaan met geld te leren.

1. Het ontvangen van geld

Veel mensen hebben hier al moeite mee: we willen altijd de rekening vereffenen. Let maar eens op hoe je dat zelf doet. Een complimentje afwimpelen, een fles wijn meenemen als je wordt uitgenodigd om ergens te gaan eten… Probeer eerst eens echt te ontvangen – zonder er iets voor terug te doen. Dat heeft namelijk direct effect op het volgende gebied!

2. Het “zijn” met geld

Vind je het moeilijk om geld op je rekening te hebben? Geef je het gelijk weer uit of zet je het op een spaarrekening voor het geval dat de wasmachine kapotgaat? Dan ben je nooit echt eigenaar van het geld; het is gelijk weer weg. Oefen eens met het gewoon “zijn” met je geld – en geniet ervan!

3. Het slim uitgeven van geld

Er zijn ook veel mensen die moeite hebben met het geld uitgeven omdat ze bang zijn dat het dan “weg” is. Leer het te zien als een energie die je omzet in iets anders: het is niet weg, het is getransformeerd in datgene waar je het aan hebt uitgegeven.

Bij welke stap gaat het bij jou mis als je kijkt naar je eigen omgang met geld?

P.S. O, en dat gat in je hand? Dat zit er natuurlijk niet echt, maar het lijkt er te zitten omdat je nog niet weet waar je je geld aan wilt besteden. Zoek eens een bestemming voor je geldZolang je geen bestemming hebt, zal het geld uit je zakken blijven vliegen. Geld is geen doel, maar een middel om je te helpen.

Wat wordt de bestemming van jouw geld? Leuk als je dat hieronder met ons wilt delen!