Word de baas over je eigen leven

Ik ben altijd een beetje jaloers geweest op mensen die in de wieg al wisten wat zij later gingen worden. Die geen baan hadden, maar een roeping. Waar ik vast zat in het benauwde gevoel dat ik stilstond, gingen anderen door met zichzelf te ontwikkelen. Gaandeweg drong het tot mij door dat ik meer wilde dan een job. Ik wilde mijn missie vinden. En daarmee begon mijn zoektocht.

Begin je reis door het zetten van de eerste stap

Wilde ik iets nieuws, dan moest ik iets doen wat ik niet eerder had gedaan. Mijn vertrouwde omgeving loslaten en stap voor stap de obstakels wegnemen. Te beginnen bij de dame in de spiegel. Mij bewust afvragen wie ik ben en wat mij ervan weerhoud die stappen zetten die nodig zijn om verder te komen. Zo stopte ik met klagen over vastzitten in het plan van een ander. Alleen ik ben verantwoordelijk voor de keuzes die ik maak. Mijn opvoeding, omgeving of het weer bepalen niet de mate van mijn succes. En nee, dit waren niet de inzichten waar ik direct op zat te wachten. Ik denk ook liever over mijzelf in termen van een sterke vrouw die altijd haar verantwoordelijkheid pakt, maar dat is simpelweg niet waar. En dat is oké. Sterker nog, het is eigenlijk geweldig nieuws. Want het gaat er uiteindelijk om wat je met je inzichten doet. Blijf je lijden of neem je de leiding?

Onderzoek wat jij belangrijk vindt?

Je kunt namelijk heel goed invloed uitoefenen op dingen die je belangrijk vindt. Onderzoek het daarom. Kun je zaken beïnvloeden, onderneem dan actie. Zo niet, stop dan met je zorgen maken. Het is zonde om je druk te maken over zaken die buiten je invloedsfeer liggen. En dat niet alleen. Je kunt er ook behoorlijk gefrustreerd van raken. Het gevoel hebben dat je geen controle hebt over je leven. En dat is allerminst waar. Toen ik besloot mij te richten op zaken die ik wel kon beïnvloeden of waar ik in ieder geval grip op had, begon mijn leven te stromen. En dat kwam goed uit, want ik had met mijzelf afgesproken dat ik een fantastisch leven wilde. Ik begon mij daarom te interesseren voor persoonlijke ontwikkeling, nam een coach en volgde trainingen. En door stap voor stap vooruit te gaan, wandelde ik mijn droom tegemoet.

Hoe je baan transformeert in een missie

Nadat ik alle obstakels had onderkend en opgeruimd, begreep ik dat mijn drang naar groei er altijd is geweest. Wat is anders de zin van leven? En wat is er nu mooier dan mijn kennis en ervaringen te delen. Met mijn werk anderen helpen belemmeringen te onderscheiden en uit te schakelen, zodat ook zij kunnen blijven groeien en dus gelukkig zijn. Dat is toch fabelachtig!

Meer weten over de programma’s van 365 Dagen Succesvol?

Wij zijn David & Arjan van 365 Dagen Succesvol en we hebben een missie: samen maken wij van Nederland het gelukkigste land. Om dit te bereiken schrijven we boeken (zugether, 365 dagen succesvol), organiseren we seminars en maken we impactvolle programma’s die zorgen voor blijvende transformatie zoals Miracle Roadmap. Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.