Seks is verbinding

Een nieuwe geliefde is spannend omdat je niet zeker weet dat hij of zij bij je zal blijven. In het begin kun je namelijk nog vrij makkelijk vertrekken als je het niet meer leuk of spannend vindt. De relatie is nog niet stabiel of wellicht noem je het nog niet eens een relatie. Daarom wil je de ander veilig stellen en zorgen dat die niet zonder je kan. Onbewust wil je de ander het liefst bezitten, dat verlaagt namelijk je risico en je onzekerheid. Want dat zo’n bijzondere, leuke, spannende man of vrouw met jou wil zijn, is je sowieso een raadsel. En seks is een manier om iemand aan je te binden. The School of Life heeft er zelfs een formule voor: sexiness = possession + freedom, leggen ze uit in dit filmpje.

Angst verhoogt seksuele spanning

Des te langer de relatie duurt, des te zekerder word je van elkaar. Jullie leven raakt meer met elkaar verweven. Je bent emotioneel, financieel en vaak op allerlei andere manieren afhankelijk van elkaar. Dat maakt het aan de ene kant veiliger maar aan de andere kant ben je ook kwetsbaarder, omdat het mogelijke verlies groter wordt.
Dit heeft ook een effect op je seksleven. Om seks te durven initiëren moet je redelijk zeker zijn dat je niet wordt afgewezen.

Je weet echter nooit helemaal zeker of de ander positief reageert op je voorstel dus er komt lichte angst bij kijken. Gek genoeg zijn we in het begin van een relatie juist zelfverzekerder hierover. Dat komt omdat je nog onafhankelijk voelt. Zelfs als het allemaal niets wordt, overleef je het wel. Ben je echter een tijd samen dan heb steeds meer te verliezen. En dat is ook precies de reden waarom een ruzie de vlam weer laat oplaaien.

Ruzie is goed voor je seksleven

Knallende ruzie zorgt ervoor dat je voelt dat de ander je zou kunnen verlaten. En dat roept angst op. Of het nou letterlijk wordt uitgesproken of als stil dreigement in de lucht hangt. Je verliest even het veilige gevoel dat je partner voor altijd bij je blijft en dat maakt je geliefde meteen   aantrekkelijker. Goedmaakseks is dus zo lekker omdat er angst bij komt kijken.

Wat was voor jou de grootste eye-opener van dit artikel? Leuk als je een reactie achterlaat in de comments!