Luisteren naar gevoel én verstand

Eigenlijk wil je helemaal niet kiezen en dat hoeft ook niet. Mensen denken van nature erg zwart-wit. We hebben graag twee opties. Een derde optie behoort echter ook tot de mogelijkheden. En een vierde en vijfde trouwens ook! Besluit voor jezelf dat je meer keuzes hebt dan je op het eerste gezicht dacht. Luister naar je hart én je hoofd en combineer het beste van twee werelden.

Zo combineer je hart en hoofd

Doe eens gek en bedenk hoe het zou zijn als je naar beide uitersten zou luisteren. Sluit geen compromis, waarin beide polen water bij de wijn doen, maar think big. Hoe kun je doen wat goed voelt én de risico’s afdekken? Door te besluiten dat er meer dan twee opties zijn, kun je nadenken in veel meer vrijheid. En dat leidt tot de allerbeste beslissing.

Heb je weer een dilemma? Kies dan niet tussen hart of hoofd maar zoek naar een oplossing waarbij je luistert naar je gevoel én verstand. Er is meer mogelijk dan je denkt!

Luister jij altijd naar je hoofd of je hart? En hoe ga jij om met dit soort dilemma’s? Laat een reactie achter in de comments!