Nieuwe definitie van succes

Volgens mij is het tijd voor een nieuwe definitie van succes. De twintigste-eeuwse betekenis van snelle auto’s en veel geld is gelukkig al een tijdje achterhaald. Dat geloofde 10 jaar geleden al niemand meer, op een paar youtube-dropshippers en hiphoppers na. De succes-definitie die daarop volgde is nog wèl heel populair – en daar hebben wij met 365 terugkijkend méér aan bijgedragen dan ons nu lief is: lekker doen wat je leuk vindt. Je passie leven. Maar inmiddels hebben we ontdekt dat die definitie veel te beperkt is: als dat het énige is waar je voor gaat, zorgt het voor een eenzaam soort navelstaren – in een wereld die het tegenovergestelde nodig heeft.

Definitie van succes 2.0

Daarom introduceren we graag een nieuwe definitie van succes:  “De kwaliteit van je relaties bepaalt de kwaliteit van je leven”. Diepe waardevolle relaties zorgen voor een diepgaand, waardevol leven. Alle soorten relaties: met je partner, je vrienden of collega’s. Met je ouders, je geschiedenis en de betekenis die je in je leven vindt. Met de maatschappij waarin je leeft, met mensen die anders zijn dan jij en met de aarde die je doorgeeft.

Ervaar je een diep gevoel van verbinding?
Dan ben je in deze nieuwe definitie dus succesvol.

Verbinding is the way to succes

Voel maar eens heel eerlijk als je wilt: hoe verbonden voel jij je écht? Kun je volledig thuiskomen bij jezelf en je geliefden? Vertrouw je andere mensen? Voel je je verantwoordelijk voor de wereld waar we samen in leven? Zie je jezelf als onderdeel of als buitenstaander? Ervaar je vrede en verbinding om je heen, of juist veel conflict, polarisatie, cynisme, agressiviteit, strijd en eenzaamheid? Werkelijk succes is wanneer je ziet dat het evenveel hout kost om een hoog hek te bouwen als een lange tafel. Tijd om te kiezen.

Verbinding = Geluk

Kortom: dé manier om je gelukkiger te voelen is door sterk verbonden te zijn met je omgeving. Nu je dit weet rijst de vraag: Hoe bereik je dat? Meer verbinding? In deze jachtige, stressvolle tijd lijkt iedereen steeds meer met zichzelf bezig. Zelfs met veel mensen om je heen kun je je alleen voelen. Daarom is er nu Zugether: Het boek over de kracht van verbinding, geschreven door David en Arjan. Wil je meer leren over verbinding met anderen en hoe je diepgaande relaties kan creëren?