Deze 4 gebieden leveren stress of geluk op

We helpen je op weg met onderstaande vragen. Deze zijn gerelateerd aan de vier gebieden in ons leven die óf stress opleveren, óf geluk. Check dus ook bij jezelf of de vragen je een gevoel van stress – spanning, ongerustheid, ongemak – opleveren of juist een gevoel van geluk, tevredenheid en ontspanning. Hoe meer gevoel van stress, hoe minder goed het echt met je gaat. Klaar? Hier komen ze!

Hoe gaat het met je…

  1. Fysieke en mentale gezondheid? Hoe gelukkig ben je met je gedachten? Hoe zit het met je zelfvertrouwen? Hoeveel energie heb je? Ben je blij met je lijf? Beweeg je genoeg, eet je gezond?
  2. Relaties? Onder relaties vallen alle relaties die belangrijk voor je zijn. Collega’s, vrienden, kinderen, familie, de relatie met je geliefde en die met jezelf. Breng je genoeg tijd door met mensen die belangrijk voor je zijn? Zijn er mensen in je omgeving die energie zuigen?
  3. Werk? Hoe leuk vind je het werk dat je doet? Heb je aan het eind van de dag meer, minder of net zoveel energie als aan het begin? Heb je het gevoel dat je talent maximaal benut wordt, dat je iets bijdraagt aan de wereld? 
  4. Geld? Hoe ga je met geld om? Ervaar je spanning of juist vrijheid als we het over geld hebben? Geloof je dat er genoeg is voor iedereen – ook voor jou – of ben je bang dat het op raakt?

Stress

Stress is het tegenovergestelde van wat wij willen bereiken: een gelukkig en ontspannen leven. Stress – of een gevoel van stress – is een hele goede indicator voor hoe het nu werkelijk met je gaat. Het is het tegenovergestelde van wat wij allemaal willen bereiken: een ontspannen en gelukkig leven. Houd je stress-levels dus goed in de gaten. Voor je het doorhebt schiet het door en zit je overspannen of, erger nog, met een burn-out thuis. Stel jezelf deze vragen dus geregeld en durf actie te ondernemen op de punten waarover je gestrest bent. Dan komt dat ontspannen leven vanzelf dichterbij!

Wil jij graag delen hoe het écht met je gaat? Laat het ons weten in de reacties!