Doe de test: hoe sta ervoor in je leven?

Geef eens heel eerlijk antwoord op de volgende vragen met ‘eens’ of ‘oneens’ en hou je score bij. Ook als je ‘soms’ wilt antwoorden, tel deze dan mee als ‘eens’.

 • Ik heb het eigenlijk altijd te druk.
 • Ik denk niet dat al mijn dromen waarheid kunnen worden.
 • Ik ben vaak jaloers op alles wat anderen hebben en kunnen. 
 • Ik denk dat je vooral veel geluk moet hebben in het leven; je hebt het niet zelf in de hand.
 • “Doe maar normaal”, hoor ik mezelf vaak denken.
 • Het is maar oneerlijk verdeeld in de wereld.
 • Ik vind dat ik alles zelf op moet kunnen lossen.
 • Ik maak me vaak zorgen over wat anderen van mij denken.
 • Ik vind het moeilijk om ‘nee’ te zeggen.
 • Ik ben vaak gefrustreerd over het gedrag van andere mensen.
 • Ik doe er vaak lang over om keuzes te maken.
 • Uiteindelijk ben je toch altijd op jezelf aangewezen.
 • Ik weet niet goed wat mijn doel in het leven is.
 • Ik wou dat ik anders was.
 • In wezen ervaar ik de wereld als een onveilige plek.
 • Ik kan niet positief terugdenken aan (sommige van) mijn ex-partners.
 • Ik hou me liever op de vlakte dan dat ik het risico loop kritiek te krijgen.
 • Ik wou dat het verleden anders was geweest.
 • Ik vind het moeilijk te geloven dat er mensen zijn die op elke vraag ‘oneens’ zullen antwoorden.

Leven kun je leren

Heb je overal ‘oneens’ op geantwoord? Gefeliciteerd! Dat is onder meer een teken dat je je de baas voelt over je eigen leven, denkt in mogelijkheden, je niet verzet tegen dingen die je toch niet kunt veranderen en over het algemeen gelukkig en succesvol bent! Heb je één keer of vaker geantwoord met ‘eens’? Mooi, dan is er namelijk ruimte voor groei! Want elke ‘eens’ is niet nodig. Het is absoluut geen schande als je geen ronkende score hebt behaald. 

Het leren omgaan met tegenslagen, verantwoordelijkheid nemen in je eigen leven en daardoor stapje voor stapje te werken aan geluk en succes is tenslotte iets wat we niet leren op school. Sterker nog, we krijgen tijdens het opgroeien links en rechts adviezen voorbeelden mee die ons juist niet verder helpen. Daarom willen wij iedereen helpen om heer en meester te worden over je eigen leven. Dit is een vaardigheid die net als lezen en fietsen te leren valt, en het is nooit te laat!

Wat is jouw grootste eyeopener van deze test?

Meer weten over de programma’s van 365 Dagen Succesvol?

David & Arjan zijn 365 Dagen Succesvol gestart met een missie: samen maken wij van Nederland het gelukkigste land. Nederland kan hiermee een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld. Om dit te bereiken, hebben ze 10 jaar geleden de krachtige 365-methodiek ontwikkeld waar inmiddels tienduizenden mensen mee aan de slag zijn gegaan. 

365 Dichtbij is hét gloednieuwe programma met hoogtepunten uit 10 jaar 365 Dagen Succesvol samengebracht in één krachtig programma. Het is gebaseerd op de succesvolle methodiek en is gericht op het ontdekken wie je écht bent, wat je wilt en hoe je keuzes maakt die bij je passen. Daarbij komen alle zaken die in je leven spelen voorbij. Van je (mentale) gezondheid, tot je (liefdes-)relaties, je werk en je financiële situatie. Je ervaart stap voor stap hoe je jouw persoonlijke dromen en doelen bereikt. Gemiddeld gaven deelnemers van 365-programma’s hun leven een 5,5 aan het begin. Aan het eind gaven ze hun leven een 8,8 gemiddeld! Wil jij ook resultaat? Ga er dan voor en lees hier meer over 365 Dichtbij.