Wanneer is het echte liefde?

Er is geen checklist voor echte liefde. Soms valt liefde zelfs niet eens te begrijpen. Je gevoel voor iemand willen rationaliseren gaat dan ook niet lukken. Liefde is een emotie! We hebben daarom geen eenduidig antwoord voor Christiaan op zijn vraag wanneer je weet of iemand de ware is. Maar wat we wél kunnen doen, is hem helpen met de vraag of iemand het waard is om in te investeren.

Jezelf helemaal geven in een relatie

Misschien is Christiaan bang om zichzelf helemaal te geven in de relatie. Misschien is hij bang om te investeren en straks te worden teleurgesteld. Misschien blijkt ze toch niet de ware te zijn. Of is ze dat wel, maar wijst zij Christiaan af. We kunnen de toekomst niet voorspellen, dus kijk naar het heden.

Investeren of vertrekken

Er zijn volgens ons maar twee scenario’s in een relatie: investeren of vertrekken. Ga je niet vol voor een relatie? Dan ben je eigenlijk al stiekem aan het vertrekken. Dan gaat de relatie nooit slagen. Christiaan heeft de moeite genomen om ons zijn vraag te stellen. Dat is teken van investeren. Tegelijkertijd lijkt zijn vraag ‘of ze wel leuk genoeg is’ meer op vertrekken. Wat nu?

Vind ik ooit de ware liefde?

Wij geloven dat als je de ware bent tegengekomen je dat simpelweg wéét. Maar misschien niet meteen. Je zal vroeg of laat beseffen dat dit de ware is (of niet). Maar omdat je het nu nog niet weet, is dat geen reden er meteen een punt achter te zetten. Geef het een kans en ga er voor de volle honderd procent voor. Wordt de relatie minder? Dan weet je dat ook en verdienen jullie allebei beter. 

Geniet van deze ontdekkingsfase!

Hoe weet jij wanneer het ware liefde is? Ben je aan het investeren of vertrekken? Laat het ons weten in de reacties!