Wie is mijn ideale levenspartner?

Wij geloven absoluut dat de ideale levenspartner bestaat. Maar hoe ziet hij/zij eruit? Wat doet hij/zij? Hoe ziet jullie relatie eruit? We hebben een leuke oefening voor je, waarmee je er meteen achterkomt wie jouw ideale levenspartner is.

Pak eens een blaadje en een pen. Schrijf onder elkaar alle dingen waar je ideale levenspartner aan moet voldoen. Zorgt hij goed voor zichzelf, heeft zij humor? Is het iemand die aan zichzelf werkt of veel tijd doorbrengt met familie? Wat verwacht en wat wil je van een partner? Schrijf al je eisen op.

Verwacht veel – doe meer

Je raadt het misschien al: dat lijstje gaat over jou. Het gaat helemaal niet over de ander. Als je namelijk aantrekkelijk wilt zijn voor iemand die aan dit lijstje voldoet, zul je er eerst voor moeten zorgen dat je er zelf ook aan voldoet. Wil je iemand die goed voor je zorgt? Check dan eens hoe goed je voor jezelf zorgt. Heb je het liefst een sportieve partner? Ga eens bij jezelf na hoe sportief jij eigenlijk bent.

Ja, je mag veel verwachten. Dat haalt namelijk ook het beste in jezelf naar boven. Als je veel van je ideale levenspartner verwacht, verwacht je namelijk eigenlijk veel van jezelf. Je vindt jezelf dat klaarblijkelijk waard. En dat is fijn: je maakt op die manier een solide basis voor jezelf. Je hebt de ander niet nodig om compleet te zijn.

Wees júíst kritisch naar je ideale levenspartner!

Dan word je pas echt aantrekkelijk – en kritisch: als je zelf vrij en zelfstandig bent. Veel mensen zijn bang dat als ze te kritisch zijn, dat er dan te weinig keuze is. Maar dat is juist een voordeel! Zo weet je meteen of iemand past bij jouw eisen en verwachtingen.

Stop met zoeken naar de ideale levenspartner en zorg dat je zelf voldoet aan al die dingen waar je naar verlangt. Dan word je vanzelf een magneet en trek je die prins(es) op het witte paard vanzelf aan! Als je blijft zoeken, word je ook steeds meer gefrustreerd. Dat is niet bepaald aantrekkelijk.

Dus: word je ideale levenspartner. Dan komt hij/zij vanzelf! Ben jij je eigen ideale levenspartner? Laat het ons weten in de comments!