Waarom wil je dat iedereen je aardig vindt?

Aardig gevonden worden, wie wil het niet? Mensen zijn groepsdieren en hebben altijd anderen nodig (gehad) om te overleven. Daarom willen we nog steeds graag geaccepteerd worden in een groep. Dit is tot op zekere hoogte helemaal normaal en zelfs gezond. Maar hoe zorg je er voor dat je er niet in doorslaat?

Altijd aardig gevonden willen is heel vervelend. Je probeert continu te voldoen zonder echt te weten waar je aan moet voldoen. Dat is geen doen! Als wij ons zoveel zouden aantrekken van wat andere mensen van onze video’s vinden, konden we de tent wel opdoeken. Je kunt simpelweg niet door iedereen aardig gevonden worden.

Behoefte aan bevestiging: niet nodig

En dan nog iets: het doet er helemaal niet toe wat iedereen van je vindt. Het gaat erom wat jíj vindt. Het duurde bij ons ook even voor we dit beseften en we het van ons af konden zetten, maar het is gelukt. We vertellen graag hoe we dat hebben gedaan.

Wat ons enorm heeft geholpen is het opstellen van onze kernwaarden. Kernwaarden zijn de dingen die wij echt belangrijk vinden in het leven. Wat blijkt? De mensen die enthousiast reageren op ons en onze video’s, hebben vaak dezelfde kernwaarden. Zij vinden dezelfde dingen belangrijk. Mensen die negatieve reacties achterlaten hebben vaak andere kernwaarden. En dat is helemaal oké! Je kunt er simpelweg niet voor iedereen zijn. Jij vindt toch ook niet iedereen geweldig?

Hoe kom je van onzekerheid af? Creëer een missie.

Ook het creëren van een missie heeft ons geholpen. Onze missie is om samen Nederland het gelukkigste land ter wereld te maken. Onze dagelijkse bezigheden staan in het teken van deze missie. Dáárom doen we wat we doen en dat is voor ons belangrijker dan wat anderen ervan vinden. Misschien kan het jou ook helpen om een missie te creëren. Dat maakt de mening van anderen minder belangrijk. Heb jij ook vaak behoefte aan bevestiging? Hoe ga je daarmee om?

Meer weten over ons?

David & Arjan startten 365 Dagen Succesvol met een grote missie: samen maken we van Nederland het gelukkigste land van de wereld. Om dit te bereiken, hebben ze 10 jaar geleden de krachtige 365-methodiek ontwikkeld. Inmiddels hebben duizenden mensen geweldige resultaten bereikt met de programma’s van 365. Wil jij dit ook? Volg dan eerst bij ons een gratis Masterclass om te ontdekken wat je ervan vindt. Wil je meteen wat meer de diepte in? Ga dan direct aan de slag met een van onze programma’s.