Kun je ook ergens anders zijn dan in het nu?

Het leuke van heel graag ‘in het nu’ willen zijn, is de veronderstelling dat je ook ergens anders kunt zijn. Maar is dat wel zo? Want zelfs als dat zo voelt, omdat je met je gedachten steeds in andere tijden bent, ben je ondertussen gewoon hier en nu. Dus eigenlijk bestaat er niks anders. Elke gedachte die je hebt over een ongewenst verleden of een spannende toekomst, maak je nu. Je kunt simpelweg niet anders dan in het nu zijn, dus daar hoef je ook niet meer naar te zoeken. Er is alleen maar nu.

Misschien denk je: dat is flauw. Want ‘in het nu’ leven gaat over veel méér. Het gaat over ontspannen zijn, en over de dingen met aandacht doen. Omdat we allemaal de ervaring kennen dat je twintig dingen tegelijkertijd probeert te doen – en daarmee alles half doet. Of dat je aan het einde van het jaar terugkijkt en denkt: het is me door de vingers geglipt. De tijd verdween waar je bij zat. Je neemt je voor: volgend jaar doe ik het anders. Volgende vakantie wil ik bewust meemaken. Morgen leef ik in het nu.

De magie zit hem juist in wat je fantaseert voor de toekomst

Uit onderzoek blijkt dat juist niet in het nu leven, gelukkig maakt. Omdat het nu vaak maar gewoontjes is. Of zelfs een beetje saai. Terwijl de grote dromen en wilde plannen zich allemaal schuilhouden in de toekomst. Mensen die met hun gedachtes vaak afdwalen naar andere tijden, zoals een bijzonder verleden of een spannende toekomst, ervaren méér energie en vooral méér betekenis in hun leven. Het doet ertoe dat ze er zijn, want kijk toch waar ze naar onderweg zijn!

Dus mocht je jezelf nog eens horen denken dat je wat meer ‘in het nu’ wilt leven: let it go. Je doet het al. Probeer eens wat minder in het nu te leven. De magie zit ’m juist in wat je fantaseert voor jezelf voor alle jaren die nog komen.

In de toekomst is het leuker dan nu.

Meer weten over de programma’s van 365 Dagen Succesvol?

David & Arjan zijn 365 Dagen Succesvol gestart met een missie: samen maken wij van Nederland het gelukkigste land. Nederland kan hiermee een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld. Om dit te bereiken, hebben ze 10 jaar geleden de krachtige 365-methodiek ontwikkeld waar inmiddels tienduizenden mensen mee aan de slag zijn gegaan.

365 Dichtbij is hét programma met hoogtepunten uit 10 jaar 365 Dagen Succesvol samengebracht in één krachtig programma. Het is gebaseerd op de succesvolle methodiek en is gericht op het ontdekken wie je écht bent, wat je wilt en hoe je keuzes maakt die bij je passen. Daarbij komen alle zaken die in je leven spelen voorbij. Van je (mentale) gezondheid, tot je (liefdes-)relaties, je werk en je financiële situatie. Je ervaart stap voor stap hoe je jouw persoonlijke dromen en doelen bereikt. Gemiddeld gaven deelnemers van 365-programma’s hun leven een 5,5 aan het begin. Aan het eind gaven ze hun leven een 8,8 gemiddeld! Wil jij ook resultaat? Ga er dan voor en lees hier meer over 365 Dichtbij.

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Met deze 8 stappen kun je je altijd goed voelen