Marjolein blijft, ondanks de vele cursussen, therapieën en coaching, behoefte hebben aan bevestiging van anderen. Ze vraagt zich af hoe ze meer in zichzelf kan gaan geloven en vertrouwen krijgt in haar eigen wijsheid.

Opbouwen van zelfvertrouwen

In de onderstaande video leggen Arjan en David uit dat je het vertrouwen in jezelf opbouwt door verschillende stadia van een leerproces te doorlopen. In totaal zijn er drie fases.

  • In de eerste fase ben je leerling. Deze fase staat in het teken van leren en ontwikkelen.
  • In de tweede fase word je gezel: je gaat je kennis in praktijk brengen en oefenen, vaak onder begeleiding.
  • De derde en laatste fase is ‘meesterschap’. In dit stadium gaat het om het delen van je wijsheid met anderen. Zo kom je er pas achter of je het écht onder de knie hebt! Onthoud deze quote:

“The best way to learn is to teach!” – Frank Oppenheimer

Keuzes maken zonder de hulp van anderen

Als je onzeker bent en niet voldoende in je eigen wijsheid durft te geloven, is het maken van keuzes soms verrekte lastig. Je valt al snel terug op het advies van anderen, terwijl je zelfvertrouwen juist groeit door te ontdekken dat je prima zelf keuzes kunt maken.

Het kan je helpen om twee zaken voor jezelf te verduidelijken. Vraag jezelf bij elke keuze het volgende: helpt het me dichter bij mijn droom en past het bij mijn eigen overtuigingen? Je zult ervaren dat je steeds meer kunt vertrouwen op je eigen wijsheid en dat deze zaken inherent zijn aan het geloven in jezelf.

Meer weten over de programma’s van 365 Dagen Succesvol?

David & Arjan zijn 365 Dagen Succesvol gestart met een missie: samen maken wij van Nederland het gelukkigste land. Nederland kan hiermee een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld. Om dit te bereiken, hebben ze 10 jaar geleden de krachtige 365-methodiek ontwikkeld waar inmiddels tienduizenden mensen mee aan de slag zijn gegaan.

Ontdek hier onze trainingen en programma’s.