Daarom zetten we deze week Simone de Beauvoir in de spotlight, een briljante filosoof die ons laat nadenken over vrouwelijkheid, vrijheid en verbinding. Op deze prachtige internationale vrouwendag 3 lessen van een wijze vrouw.

Je bent eigenwijs

Als je niet uitkijkt is het idee van ‘vrouwelijkheid’ een enorme gevangenis: pas als je je zó gedraagt, deze woorden gebruikt en deze kleren aantrekt, ben je een ‘echte vrouw’. De Beauvoir laat zien hoe ouderwets die gedachte is, alsof er een jury is die bepaalt of je wel of niet voldoet. Wees wie je bent, is haar uitnodiging en kleur op die manier je eigen vrouwelijkheid in – en daarmee je hele leven.

Je bent vrij

Ten tweede duwde Simone ons de wereld van vrijheid in. Ze leerde ons dat we niet gevangen zitten in een script, maar dat we de hoofdrolspelers zijn van een script waar we zelf voor kunnen kiezen. Existentialisme op z’n best! Het betekent dat jij de regisseur bent van je eigen film, dus waar wacht je nog op? Maak van je leven een blockbuster!

Je bent verbonden

En laten we niet vergeten dat Simone de Beauvoir ons aanmoedigt om de ander niet als een bedreiging te zien, maar als een medespeler in het grote toneelstuk dat we samen spelen. Ze opende onze ogen voor het concept van ‘De Ander’. Simone zegt dat onze identiteit niet in een vacuüm bestaat, maar wordt gevormd in relatie tot anderen. Dit is een directe uitnodiging tot meer verbinding, mededogen en empathie.

Begrijp elkaar wat beter, zegt ze, want de ander, dat ben je zelf. Proost dus, op Simone, op alle vrijheid, verbinding en eigenwijsheid die we samen delen. Proost op alle vrouwen op deze dag – en proost op jou!

Ho, wacht even met verder lezen...

In september is het weer zover!

Dan starten we weer met ons impactvolle programma Miracle Roadmap waarbij je stap voor stap dichterbij jezelf komt. Overweeg je om mee te doen, en zou je dit graag voor de laagste prijs doen? Dan adviseren we je om je vast in te schrijven voor de interesselijst want dan mailen we je als eerste, met de laagste prijs, en kan je je het langste verheugen.