De vier gebieden

De 365 Dagen Succesvol-methodiek onderscheidt vier belangrijke gebieden in je leven die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. De vier gebieden zijn: gezondheid, relaties, werk en geld. Wanneer er iets schommelt in één van deze vier gebieden, dan heeft dat altijd invloed heeft op de andere gebieden.

Stel: jij en je lief hebben jaren een mooie liefdesrelatie, maar de laatste tijd verkeren jullie in een flinke crisis. Je zal dan ongetwijfeld merken dat dat ook invloed heeft op jouw werk (hoe gedraag je je daar? Hoe voel je je op de werkvloer? Heb je een korter lontje?), gezondheid (ervaar je veel stress? Ben je moe?) en geld (hoe kijk jij aan tegen financiën? Hoe ga jij met geld om in deze periode?).

Je relatie heeft dus invloed op ongelooflijk veel zaken in je leven. Je kunt dat als slecht nieuws zien, maar eigenlijk biedt het enorm veel kansen. Je kunt je relatie transformeren door juist ook met andere gebieden in je leven aan de slag te gaan.

De diepte in: waar sta je nu?

Om te bedenken waar je werkelijk naartoe wilt en waar je aan wilt werken in jouw leven is het goed om te reflecteren. Waar wil naartoe (in je relatie maar ook in jouw leven an sich)? Lijkt dat op jouw situatie nu?

Om je een goede inbeelding te kunnen maken van waar je naartoe wilt, kan je een visualisatie doen. Het is een krachtige manier om te ontdekken wie je bent en waar je naartoe wilt. Stel je eens voor: hoe zou je je dan voelen? Hoe zou je leven er dan uitzien?

Het proces van groei begint nu pas

Tijdens het Superrelatie Weekend leerde ik dat het uitspitten van onze relatie slechts een beginpunt is. Door je relatie en jouw houding er tegenover te onderzoeken, leer je veel over jezelf, over jouw kijk op de liefde én hoe de liefde de andere vlakken in jouw leven beïnvloedt. En dus ook andersom: hoeveel hebben de andere gebieden invloed op jouw relatie? En misschien nóg belangrijker: op de relatie met jouzelf?

Tip: geef jezelf een cijfer van nul tot tien en doe dat ook voor over vijf jaar. Welke cijfers zou je jezelf dan geven denk je? Wees niet bang om een laag cijfer te geven. Dat biedt juist een kans tot groei!

Nu begint het onderzoek pas écht.

Welk cijfer geef jij jouw relatie? En zie je een link met de andere gebieden in je leven? Tof als je het met ons wilt delen in de comments!