Dé inspiratie achter 365 Dagen Succesvol

Met zijn enorme glimlach, zijn eindeloze interesse en nieuwsgierigheid, zijn sprankelende ogen en zijn schaamteloze openheid én hart vol liefde ontmaskerde hij alles wat onecht, onaardig of oneerlijk was. We hebben het over Jip Keijzer.

Onze dierbare vriend en collega inspireerde ons zóveel dat we besloten daar iets mee te doen toen Jip overleed aan de ziekte kanker. Hij was 24, had een lijf vol kanker, en een onverwoestbare glimlach. Jip zag kanker als een cadeau waar je niet op zit te wachten. Maar dus wél als een cadeau. En daar kan iedereen van leren.

De hoogtepunten uit de podcast over Jip

In de nieuwe podcastaflevering praten we over hoe we Jip kenden, maar ook over hoe hij zijn ziekteproces met beide handen aangreep om de mensen om hem heen voor eens en altijd te inspireren én hoe zij ongelooflijk veel van hem leerden. Hij had zichzelf namelijk bevrijd van een groot deel van zijn lijden door zijn ziekte te zien als een cadeau en het níet te negeren.

We delen alvast wat hoogtepunten en de levenslessen van Jip uit de podcast Jip (24) had een lijf vol kanker en een onverwoestbare glimlach.

Wees een open mens

Wat jij geeft, krijg je terug. Als je open staat voor anderen, zul je dat altijd terug krijgen, leerde Jip ons. Deel de dingen waar je over twijfelt, waar je tegenaan loopt en de dingen die je mooi vindt. Dan zullen mensen ook open naar jou zijn en dan vindt er verbinding plaats. En bij verbinding met anderen, vind je geluk.

Toen pas kwam het binnen bij ons: wees een open mens.

“Sterf niet met me mee, doe er iets mee”

Het zijn de woorden die Jip vroeg David op te dragen op zijn afscheidsceremonie. “Jullie zijn allemaal terminaal, alleen hopelijk duurt het bij jullie wat langer.” Het was een nadrukkelijke oproep om je leven te leiden, echt te leven en te vieren dat je er bent.

Jips boodschap ging om dankbaar zijn voor je leven, maar ook om daar mee te doen wat je kon. We besloten er de eerste prioriteit in onze agenda’s van te maken. Drie weken later tekenden we het contract bij de uitgever om het eerste 365 Dagen Succesvolboek te schrijven.

In die zin is Jip dus eigenlijk niet doodgegaan en wordt hij op heel veel manieren voortgeleefd. Op die manier is hij in een andere vorm aanwezig.

Uit de lessen die we leerden van Jip, stelden we uiteindelijk een methodiek op. Die methodiek bestaat uit 13 stappen en begeleid je naar een gelukkig en succesvol leven. En je raadt het al: dát is precies het concept van 365 Dagen Succesvol.

Hoe open sta jij eigenlijk als mens? Hoe kijk jij naar de wereld? Beluister de podcastaflevering op Spotify & iTunes en laat ons in de reviews weten wat jij ervan vindt!