Ruim een jaar geleden verruilde ik na 9 dienstjaren m’n vaste baan voor een nieuw arbeidsavontuur. Dat bleek m’n droombaan. Afwisselend werk, fijne collega’s die me ook tijdens m’n scheiding steunden en ook echte avonturen: skiën in Oostenrijk, borrels, samen sporten en sinterklaas vieren met onze kinderen. Ook m’n ticket voor de Doorbraakdagen heb ik eraan te danken. Ik teken ervoor.

Toch ga ik ook deze maand van Miracle Roadmap tegemoet met een open mind. Want misschien kan ik van de dikke acht die ik m’n werk nu geef wel een tien maken. Ik kan er ook niet anders dan vol ingaan. Leergierigheid is één van mijn strengths, weet ik dankzij de coaching die ik op m’n werk krijg. Ik ga aan als er wat te leren valt. En ik vermoed dat ik deze maand de handvatten krijg om die droombaan nóg leuker te maken.

vrij van oordelen

Ben jij iemand die snel een oordeel klaar heeft staan?

Een oordeel over jezelf of over een ander? Dan hebben wen een cadeautje voor je. In dit werkboekje met vragen en oefeningen ga je je bewust worden van je oordelen en oefen je met compassie, vriendelijkheid en begrip, zowel naar anderen als naar jezelf. Het doel? Vrede sluiten met de realiteit. 

Een doel begint met een droom

Tijdens de Online Roadmap sessie met Arjan leer ik een soort mantra. Het begint met een droom. Een droom met een deadline wordt een doel. Een doel in kleine stukjes wordt een plan. En een plan dat je uitvoert wordt werkelijkheid. Tijd om te dromen dus. Hoe kan ik mijn baan nóg leuker maken? 

Ik pak een pen en m’n miracle journal en begin te schrijven. Al snel schrijf ik over eenzaamheid. Want hoe leuk ook, het schrijverschap is een solobaan. Lang achter elkaar stilzitten om die stukjes proza uit te typen. Het liefst in stilte, want dan maak ik de meeste meters. Maar ja, wat heb ik dan aan die leuke collega’s? Het solowerk wil ik dus meer afwisselen met mensenwerk. En dan geen oppervlakkige praatjes bij het spreekwoordelijke koffieapparaat. Nee, ik wil gesprekken met diepgang. Zoals ik ze heb leren voeren door Miracle Roadmap.

Opeens zie ik het heel helder: ik wil strength-coach worden. Op mijn werk coachen een aantal medewerkers hun collega’s in het benutten en ontwikkelen van hun natuurlijk talenten, de strengths. Daar kan in de diepgang vinden die nu soms mist. En ik wil training geven en adviseren over copywriting. Op deze manier maak ik een mooie mengelmoes van schrijven, erover vertellen en adviseren, én de verbinding met m’n collega’s.

‘Miracle Roadmap daagde me uit om verder te durven dromen over mijn droombaan. Die ging van een 8 naar een dikke 10’

Twee dagen later komt alles samen en flow ik door het leven. Ik geef een zelfontwikkelde training over hoe je een creatief cv schrijft. Heb een diepgaand gesprek met een kennis over mijn leven sinds de scheiding. En vertel mijn coach over de ontwikkelplannen waar ik net over schreef. Ik besluit ervoor te gaan. Een week later hoor ik dat ik ben geselecteerd om tien collega’s te gaan coachen. Op mijn verjaardag nog wel. 

De les die ik hieruit haal: er is veel meer mogelijk dan je denkt. Door te dromen en dit op te schrijven, wordt de weg ernaar toe opeens heel helder. Met een vleugje magie in de mix komt er vroeg of laat een kans voorbij die je wel moét grijpen. Dat voel je aan alles.

Blog-auteur-Gabor-Hendriks-Deelnemer-Doorbraakdagen-365-JPG

Werk dat voor mij werkt

Het thema Werk leert me dat ik mijn werkgeluk zelf in de hand heb. Dat ik me meer mag uitspreken over mijn wensen en de ontwikkeling die ik wil doormaken. En dat ook het werk een plek is waar ik in verbinding met mensen wil zijn. In die verbinding ontstaat de magie en blijkt er meer mogelijk dan ik dacht. Ook is samenwerken zoveel leuker dan als een eenzaam werkpaard met oogkleppen op.

In de volgende blog schrijf ik over het laatste thema: Geld. Of eigenlijk gaat het vooral over overvloed. Daar blijkt een bijzondere les voor mij verscholen. Eentje die alles wat ik tijdens Miracle Roadmap leer in een stroomversnelling brengt.