De wet van de aantrekkingskracht

Op zo’n dag zit je energetisch op een bijzonder lage frequentie en krijg je continu bewijs aangeleverd van jouw negatieve visie. Dit is de wet van de aantrekkingskracht aan het werk, die gelukkig evengoed werkt vanuit de positieve tegenpool. Het is een natuurwet, die zijn werk doet of je er nou bewust mee bezig bent of niet. Net zoiets als de zwaartekracht dus. Het grote verschil is dat je het resultaat van de werking van de wet van de aantrekkingskracht volledig in handen hebt. Jíj bepaalt wát je aantrekt. Níet op basis van je woorden of daden; die zijn een resultante van je gedachten. Op die gedachten volgt heel rap een gevoel; hetzij positief of negatief. En die positieve of negatieve energie bepaalt wat jij in jouw leven aantrekt. Oftewel, met de gedachten en gevoelens die je vandaag hebt, creëer je jouw werkelijkheid van morgen.

Je gevoelens zijn je richtingaanwijzer

Je gevoelens kun je dus beschouwen als een soort richtingaanwijzer welke kant het opgaat. Je gevoelens geven haarfijn aan of je huidige gedachten over een bepaald onderwerp, je op weg helpen naar datgene waar je gelukkig van wordt of er juist verder vandaan. Hoe voelt het als je in de spiegel kijkt en zegt; ‘ik ben niet goed genoeg’? En hoe voelt het als je het weet te vervangen door een oprecht ‘ik ben het waard’? Een wereld van verschil of niet? En is dat niet waar we allemaal uiteindelijk naar op zoek zijn; dat we ons zo goed mogelijk voelen in het hier en nu?

Alles waar we naar verlangen, of het nu die mooie auto is, een hoog banksaldo, een fijne liefdesrelatie of a state of being, al die dingen staan op ons wensenlijstje, omdat we ervan overtuigd zijn dat, als we dat bereikt hebben, we ons beter zullen voelen dan nu. Niets is belangrijker dan hoe je je voelt. En hoe jij je voelt, hier en nu, heb je grotendeels zelf onder controle door de sturing van je gedachten.

De kracht van je gedachten

Ja, denk je nu misschien, dat is gemakkelijk gezegd en gedaan als alles goed gaat. Maar ik zit nu in een baan waar ik toch echt niet gelukkig van word. En toch heb je nog steeds een keuze; de keuze om te stoppen met klagen, de keuze om een hoopvolle gedachte te hebben over je volgende baan. De keuze om te focussen op een gedachte die beter voelt, de beste die je kunt bedenken gegeven de situatie waarin je nu zit. En daarmee bereik je niet alleen het hoogst haalbare, namelijk dat je je direct beter voelt, maar bepaal je ook je magnetische kracht. Wat wil jij aantrekken; meer van hetzelfde of liever een nieuwe werkelijkheid? De keuze is aan jou. Ik ben benieuwd waar je mee gaat oefenen volgende keer als je in de regen bij een tramhalte staat.

Meer weten over de programma’s van 365 Dagen Succesvol?

David & Arjan startten 365 Dagen Succesvol met een grote missie: samen maken we van Nederland het gelukkigste land van de wereld. Om dit te bereiken, hebben ze 10 jaar geleden de krachtige 365-methodiek ontwikkeld. Inmiddels hebben duizenden mensen geweldige resultaten bereikt met de programma’s van 365. In 365 Dichtbij komen de hoogtepunten uit 10 jaar 365 Dagen Succesvol samen in één krachtig programma. Je leert alle stappen uit de succesvolle methodiek en je ontdekt wie je écht bent, wat je wilt en hoe je keuzes maakt die bij je passen. Daarbij komen alle zaken die in je leven spelen voorbij. Van je (mentale) gezondheid, tot je (liefdes-)relaties, je werk en je financiële situatie. Je ervaart stap voor stap hoe je jouw persoonlijke dromen en doelen bereikt. Gemiddeld gaven deelnemers van 365-programma’s hun leven een 5,5 aan het begin. Aan het eind gaven ze hun leven een 8,8! Wil jij ook resultaat? Ga er dan voor en lees hier meer over 365 Dichtbij