Ongeduldig wachten op geluk

Er zijn steeds meer manieren om effectief en snel gelukkig te worden. Yogalessen (voor de connectie tussen geest en lichaam), meditatieretreats (rust voor de mind), sappenkuren (want body én mind moeten zen zijn), cursussen in mindfulness en wat nog meer. Een goede beweging als je het ons vraagt.

Maar – je hoorde ‘m vast al aankomen – het zijn vooral oplossingen en manieren die je kunt toepassen om jouw staat in ‘het nu’ te onderzoeken en wellicht minder te belasten. Om je stress voor nu even te vergeten of misschien zelfs te verlichten. Daar is natuurlijk niets mis mee, sterker nog: het is heel leerzaam en prettig om je gedachten in het nu zo af en toe bij te kunnen sturen of juist kunnen laten gaan. Toch is er een manier waar je misschien niet instant minder stress door ervaart, maar waar je vooral op de lange termijn veel baat bij hebt.

Durf je succes uit te stellen

Dat is niet de weg naar instant gratification, maar de weg naar duurzaam geluk. Wil je duurzaam geluk vinden, zul je óók de duurzame route er naartoe moeten afleggen. Een route waar je op de lange termijn veel meer van leert en waar je meer van zult onthouden. Patronen in zien of bepaald gedrag en je gedachtengangen herkennen bijvoorbeeld.

Durf jij je succes uit te stellen? Juist bij tegenslag? Stapje voor stapje te werken aan een gelukkigere ik? De methode van 365 Dagen Succesvol onderscheidt daarom vier gebieden in je leven die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn: relaties, gezondheid, geld en werk. Wil je een stressvrij leven, dan wil je zorgen dat deze gebieden allemaal in gezonde balans zijn. Schort er iets aan de één, dan heeft dat geheid invloed op de andere gebieden in je leven.

In dit artikel leggen we je meer uit hoe bijvoorbeeld relaties van grote invloed kunnen zijn op de andere belangrijke gebieden in je leven. Zie het als een mooie kans voor groei, in álle gebieden.

In het Miracle Roadmap programma van 365 Dagen Succesvol gaan we hier gronding mee aan de slag. Je leert je eigen koers te varen en ruilt je stress, onzekerheden, angsten en frustraties in voor zelfvertrouwen, rust, geluk en liefde.