Links of rechts, of gewoon allebei?

Wat ik de laatste tijd heel erg heb geleerd is dat je niet altijd links- OF rechtsaf hoeft te slaan, maar dat je in heel veel gevallen zowel links- ALS rechtsaf kunt slaan. Het ene sluit het andere namelijk niet uit, dingen kunnen ook heel vaak naast elkaar bestaan! Zo kan ik soms enorm genieten van alleen zijn, maar andere momenten heb ik het liefst veel mensen om me heen. De ene keer hou ik van Nederland, de andere keer wil ik niets liever dan vertrekken. Soms heb ik enorm veel energie en doe ik tien dingen op één dag, de andere keer kan ik het beter houden bij één of twee dingen. Met andere woorden: mijn behoeftes verschillen nogal.

Met de flow meeleven

Is het nou écht zo erg om zo nu en dan tegengestelde gedachten en behoeften te hebben? Volgens mij valt dat wel mee. Lastig is het zeker, het maakt het voor jezelf maar ook voor anderen echt niet makkelijk dat jouw mening nogal snel bijgesteld kan worden. Maar het gaat erom hoe je ermee omgaat. Als je een soort beeld of referentiekader van jezelf hebt gecreëerd, met bijbehorende gedachte- en gedragsregels, ga je je hier onbewust vaak naar gedragen. Dan kan het zo zijn dat je nieuwe, creatieve gedachten en/of behoeften een soort van gaat veroordelen omdat ze niet bij je zouden passen. Maar wat nou als je géén beeld van jezelf probeert te vormen? Als je probeert om jezelf met een open en vrije blik te bekijken en de dag opstaat met de gedachte: “Vandaag ga ik eens kijken waar ik behoefte aan heb, en hier ga ik in mee”. Dan zal je zien dat het je veel gemakkelijker afgaat!

Het integreren van je flow in het dagelijks leven

Ik probeer dit steeds meer te integreren in mijn dagelijks leven. Om écht te doen waar ik op dat moment zin in en behoefte aan heb. Als ik voel dat ik rust nodig heb, ga ik niet met mensen afspreken of allerlei dingen doen, maar doe ik yoga of iets anders om te ontspannen. En als ik zin heb in een feestje, zoek ik mensen bij elkaar met dezelfde behoefte om op die manier juist samen te genieten. Het voelt zo goed om mee te gaan met de flow en je jezelf niet allerlei dingen op te leggen die je zogenaamd MOET doen. Ik zou zeggen: gooi het moeten maar in de prullenbak en probeer steeds meer dingen te doen waar JIJ je echt goed bij voelt!

Heb jij weleens het gevoel dat je niet weet wat je nou écht wilt? Of welke keuzes je moet maken? Of heb je juist tips over hoe je fijn in jouw eigen flow kunt leven? Laat het ons weten in de reacties!

Meer weten over de programma’s van 365 Dagen Succesvol?

David & Arjan zijn 365 Dagen Succesvol gestart met een missie: samen maken wij van Nederland het gelukkigste land. Nederland kan hiermee een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld. Om dit te bereiken, hebben ze 10 jaar geleden de krachtige 365-methodiek ontwikkeld waar inmiddels tienduizenden mensen mee aan de slag zijn gegaan.

365 Dichtbij is hét gloednieuwe programma met hoogtepunten uit 10 jaar 365 Dagen Succesvol samengebracht in één krachtig programma. Het is gebaseerd op de succesvolle methodiek en is gericht op het ontdekken wie je écht bent, wat je wilt en hoe je keuzes maakt die bij je passen. Daarbij komen alle zaken die in je leven spelen voorbij. Van je (mentale) gezondheid, tot je (liefdes-)relaties, je werk en je financiële situatie. Je ervaart stap voor stap hoe je jouw persoonlijke dromen en doelen bereikt. Gemiddeld gaven deelnemers van 365-programma’s hun leven een 5,5 aan het begin. Aan het eind gaven ze hun leven een 8,8 gemiddeld! Wil jij ook resultaat? Ga er dan voor en lees hier meer over 365 Dichtbij.