Mag ik je wat vragen?

Liefde en lente, het is zo’n fijn setje. Je voelt de warmte al in de lucht hangen en harten lijken opener te staan. “We kussen veel meer”, verkondigde Herman van het achtuurjournaal. Het is er het seizoen voor en, ach, laten we dat woord de komende maanden vervangen in ‘zijzoenen’. De natuur pronkt en vogeltjes fluiten, zo ook de mannen van de bouwplaats. Het leven kleurt anders in de lente. Nuance na vijftig tinten grijs en het staat ons zo prachtig. 

Mag ik je wat vragen? Als jij de liefde mocht kleuren, welke tint van de regenboog zou dat dan zijn?

Feest van oranje

Is jouw liefde als het vieren van een feestje? Van zomerse muziek, haren los en dansen op de tafel? Flirten met iedereen en knipogen naar een ieder die maar ontvangen wil. Ben je onbevangen, grenzeloos en strooi je zonder gene rijkelijk met liefde, dan is oranje jouw date. 

Vuur van rood

Of is jouw liefde die van pure passie? Van hartstocht, vuur, ver voorbij het verlangen. Rood van onbeschaamd en ongeremd je hart achterna. Vol gas en verrukking zoals enkel rood dat kan zijn.

Pril van roze

Of liever de liefde van alle tijd, de prille liefde. Heel voorzichtig aftastend naar de roze blossen of de ander. Alle tijd en aandacht van de wereld. Roze kleurt jouw liefde, die van alsof er niets anders is dan samen smelten op een roze wolk in de eeuwigheid.

Vrij van blauw!

Of is vrijheid jouw kleur van liefde? Die van de liefde laten komen en gaan, wanneer het zich laat voelen. Als je hart een sprongetje maakt en zich loswrikt uit de greep van controle en jij alleen maar volgen kunt. Helder, dromerig blauw kleurt dan je liefde van gaan en staan waar je wilt, maar wel bij hem of haar.

Buiging van groen

Of maak jij een diepe buiging voor de liefde en draag je die een groot respect toe? Dan is groen de kleur van je hart.. Samen groeien, in harmonie en met waardering. Groen bloeit tot iets heel moois..
Ach, kleur geven aan de liefde, is het niet gewoon de liefde die het leven kleurt?
Ik ben verliefd op kleur en hou ervan mijn leven te kleuren. 

En jij? Welke kleur hoort bij jouw liefdesleven? Laat het ons weten in de comments!