#1 Focus de goede kant op                                           

Denk je vaak: ‘Ik heb hem/haar nog steeds niet ontmoet..’ of: ‘Alle leukerds zijn natuurlijk al bezet!’? Deze gedachten hebben effect op je situatie. Draai vanaf nu je denkrichting om. Sta dus vaker stil bij wat je je wel hebt en welke dingen wel goed lopen in je leven. Succes volgt een goed gevoel, niet andersom.

#2 Stop met wachten

Veel te vaak wachten we op extern geluk. ‘Als ik dit heb, of die persoon in mijn leven, dán ben ik gelukkig.’ Dit is een farce: vergeet het. Geluk zit altijd in het nú en in de verbinding met jezelf, waarmee de kwaliteit van alles wat er gebeurt valt of staat. Ook als je partner er is. Bijvoorbeeld meditatie, wandelen, mindfulness en ademhalingsoefeningen kunnen helpen meer in het nu te zijn. Op die manier neem je ook zelf verantwoordelijkheid voor je geluk.

#3 Verken je vooroordelen

Het lijkt in onze cultuur alsof het beter is om een relatie te hebben dan single te zijn. Maar is dat wel zo? Er zijn genoeg singles die heel gelukkig zijn. Er zijn -merk ik- best veel oordelen over (lang) single zijn. Heb jij die zelf ook? Vraag jezelf dan af: op welke manier heeft dat invloed op je?

#4 Buig belemmerende overtuigingen om

Heb je overtuigingen over jezelf die je tegenwerken? Naar welke nieuwe overtuigingen zou je ze om willen buigen? Het werkt het beste om in het begin te kiezen voor een redelijk neutrale of algemene gedachte. Die zijn namelijk makkelijker om te geloven. Voorbeeld: ‘Iedereen is uniek, maar er is altijd iemand die bij me past.’ Deze gedachten slaan een brug vanaf ‘het eiland Onmogelijk’, naar het vasteland, waar de kansen volop aanwezig zijn.

#5 Wenslijstje in de liefde

Weet je met wie je ‘t liefste je leven zou delen? Welke waarden voor jou van belang zijn en hoe een ander je kan aanvullen? Als je geen idee hebt, kan er van alles op je af komen. Maak een lijst met alles wat je zou waarderen in een partner. Eigenschappen, passies: wees zo compleet en eerlijk mogelijk. Neem dan de tijd om te voelen hoe het voelt als die persoon in je leven is. Spreek uit naar jezelf: ‘Vanaf nu gun ik mezelf iemand die goed voor me is en bij me past.’

En dan.. schrik niet: laat de lijst weer helemaal los. Zie hem niet als ‘meetlat’ voor de mensen die je ontmoet. Leg de lijst weg en vergeet hem weer. Je hebt nu helder wat jij belangrijk vindt en daar ging ‘t om. En dan…

#6 Wees je eigen droompartner

Word per direct je eigen droompartner. Yep, echt. Behandel jezelf zoals je door je droompartner behandeld zou willen worden. Heb de relatie die je wilt met jezelf. Is het voor jou belangrijk dat hij/zij lief voor je is? Wees dat voor jezelf. Bedenk heel concreet hoe je dat het liefste ziet. Word je blij van cadeautjes, koop ze dan af en toe. Houd je van complimenten? Geef ze aan jezelf, en aan anderen. Houd je van krachtige mensen die hun passie leven? Ga zelf in je kracht staan en leef je passies. Deel vooral ook uit aan anderen wat je zelf verlangt.

Dat vergt lef: ‘Want wat als ik dan nog aparter lijk? Moet ik niet juist wat algemener overkomen en zo mijn kansen spreiden?’ Nee. Leef juist helemaal wie je écht bent. Verstop je niet langer, kom er vierkant en dubbel en dwars voor uit. De mensen met oordelen vallen vanzelf af, omdat ze niet bij je passen. Maar als je je verstopt, worden de verschillen minder snel duidelijk en trek je dus allerlei mensen aan. Zonde van je tijd.

#7 Vertrouwen

Tot slot: durf je erop te vertrouwen dat het bestaan je brengt wat je nodig hebt? Soms is dat een periode van alleenzijn. Soms ook relaties die niet superfijn, maar wel leerzaam zijn. En soms een verdomd leuke tijd; alleen of met iemand samen.

Maar misschien is het allerbelangrijkste in dit proces de ontdekking dat die ware liefde die je altijd in een ander zocht, altijd al in jezelf besloten ligt. Als je met die ware liefde contact maakt dan is de kwaliteit van leven zoveel groter, met een partner daarnaast of zonder.

Wil je met minder stress en meer zelfvertrouwen jóuw leven leiden?

Heb jij het gevoel dat er meer in het leven zit? Wil je eindelijk je dromen waarmaken? Wil jij geen prima leven, maar een fantastisch leven? Mooi! Je hebt noodzaak gecreëerd om te werken aan jouw beste jaar ooit! Via onze nieuwsbrief helpen we je daar nú mee te starten en blijf je op de hoogte van onze programma’s. Doe je mee? Al 130.000 mensen gingen je voor. Vanaf nu is het tijd voor jou!