Niet meer fixen, maar voelen

“Ik ontdekte pas tijdens Miracle Roadmap dat ik nog meer stukken van mezelf te ontdekken had”, vertelt Marjolein. “Ik was voor die tijd altijd vooral gefocust op hoe ik mezelf kon verbeteren en gelukkiger kon worden. Maar ik had vaak het gevoel dat er nog iets niet klopte of nog gefixt moest worden aan mij. Tijdens Miracle Roadmap ontdekte ik dat het al die tijd zelfliefde was wat ontbrak en dat ik mijn spiritualiteit meer mag omarmen. Ik wist wel al dat ik die kant had en dat het er mag zijn. Op analytisch niveau dan. Maar ik kon het tot die tijd nog niet echt voelen of er iets mee doen.”

Marjolein vervolgt: “Als tiener wilde ik psychologie studeren. Maar na drie maanden ruilde ik die studie in voor HR. Ik ben toen als vanzelf meer de business-kant op gegaan. Ik heb een heel analytisch brein, dus dat paste bij me. Maar ik voelde ook de drive om meer met 1-op-1-coaching te doen. Mijn mindset zat me daarbij alleen in de weg. Kon ik dat allemaal wel?” Nu heeft Marjolein op haar werk aangegeven dat ze zich meer wil focussen op coaching. “Nu het kwartje is gevallen en ik daar ook voor sta, komen er opeens mooie dingen op mijn pad. Puur door uit te spreken wat ik wil en mijn licht te laten stralen, schijnt dat licht ook terug.”

Het laatste duwtje

365 en Marjolein gaan way back. “Ik heb in 2019 aan het jaarprogramma meegedaan. Dat inspireerde me destijds om uit loondienst te gaan en als interim HR-manager te gaan werken. Daar heb ik me toen volledig op gestort en dat heeft me veel gebracht.” Begin dit jaar kreeg Marjolein opeens een onderbuikgevoel. “Ik heb weer zin in de 365-vibe”, dacht ze. Spontaan meldde ze zich aan voor een event van 365: de Doorbraakdagen. “Ik merkte daar dat David en Arjan, net als ik, een ander pad in waren geslagen. Minder focus op jezelf verbeteren, meer focus op jezelf accepteren met hoe je nu bent en wat er nu is. Na die eerste dag stond ik volledig aan.”

Marjolein had de afgelopen jaren al veel aan persoonlijke ontwikkeling gedaan. Toen ze aan Miracle Roadmap begon, was het dan ook niet alsof ze het juiste pad nog moest vinden. Wel voelde het als het laatste duwtje op de weg die ze zelf al was ingeslagen. En oké, er was wel een thema waar ze “iets” mee wilde: relaties. “Ik bleef maar in patronen belanden van onhandige relatiedynamieken. Ik wilde meer zelfvertrouwen in relaties ervaren en van mijn bindingsangst af komen. Meer openstaan voor de liefde en ook verbinding toelaten was mijn doel.”

Miracle Roadmap Marjolein

Je eigen waarheid spreken

Marjoleins grootste verandering na Miracle Roadmap is dat ze nu meer haar eigen waarheid spreekt. “Ik weet waar ik heen wil en spreek meer vanuit mijn hart. Ik wil bijvoorbeeld de coaching-kant op qua werk in plaats van door te groeien tot bijvoorbeeld HR-directeur. Dat spreek ik nu hardop uit. Het mooie is dat ik ook niet meer bang ben voor de consequenties. Ik vertrouw erop dat het goed komt, en dat komt het tot nu toe ook steeds.” Ook vanuit haar omgeving krijgt Marjolein terug dat ze zichtbaar goed in haar vel zit. “Wat is je geheime recept?”, vroeg iemand haar laatst.

Verbinding met iedereen

Die ene liefdesrelatie heeft Marjolein (nog) niet gevonden. Maar liefde ervaart ze alsnog in overvloed. Ze glundert als ze erover praat: “Ik dacht dat ik moeite had om verbinding toe te laten, maar voel nu verbinding met iedereen. De liefde is eigenlijk verduizendvoudigd. Zelfs bij bumperklevers op de snelweg probeer ik nu te denken ‘Ergens in hen zit wel liefde’ in plaats van boos te worden.”

Ook in vriendschappen voelt Marjolein de verbinding meer dan ooit. “Eerder plande ik mijn weken nooit vol met afspraken, omdat ik tijd nodig had om tot mezelf te komen. Nu krijg ik veel meer energie van bijvoorbeeld etentjes met vriendinnen en voel ik me geïnspireerd na een afspraak. Dat komt omdat ik nu echt mezelf durf te zijn. Dat geeft mij energie en ik krijg die energie ook terug.”

Sterkere relatie met moeder

Nog een relatie die de afgelopen tijd sterker is geworden, is de relatie met Marjoleins moeder. Marjolein groeide op met alleen haar moeder; haar vader overleed toen ze 1,5 was. “Dat geeft een bijzondere relatiedynamiek,” vertelt ze, “op een gegeven moment kwam ik in een spagaat van uitzoeken wie ik ben en tegelijkertijd loyaal willen zijn richting mijn moeder.”

Marjolein vervolgt: “Ik heb hard gewerkt om mijn eigen ‘ik’ te vinden; Miracle Roadmap heeft daar ontzettend bij geholpen. Nu ik meer mijn eigen plek inneem en ga staan voor wat ik belangrijk vind, is mijn moeder ook meer in verbinding met mij. En andersom. Daar hoefde ik niet voor te veranderen en zij ook niet. Ik hoefde eigenlijk alleen maar mezelf te zijn.

Miracle Roadmap

Zelf ontdekken wat Miracle Roadmap jou brengt?

Wil jij net als Marjolein ervaren welke inzichten, lessen en ontwikkeling Miracle Roadmap jou oplevert? Dit 16-weekse programma helpt je om thuis te komen bij wie je ten diepste bent. Omdat we geloven dat je niet iets hoeft te worden wat je al lang bent.

Samen met David en Arjan, een eigen coach en de steun van mede-deelnemers ga je aan de slag met de thema’s mentale gezondheid, relaties, werk en overvloed. Om zo je leven voorgoed te veranderen. Miracle Roadmap is een manier van leven waarmee dat kan. Bekijk wat dit 16-weekse programma inhoudt of ontdek in een gratis adviesgesprek of Miracle Roadmap bij jou past.