Stap 1: zorg voor meer zelfvertrouwen

Heleen gelooft duidelijk niet in zichzelf. Ze vindt zichzelf een hoger tarief en een bedrijfsauto niet waard. Om haar dromen te verwezenlijken, zal ze moeten zorgen voor meer zelfvertrouwen. Een beter zelfbeeld en meer eigenwaarde zullen ervoor zorgen dat ze het zichzelf wel waard vindt. Momenteel komt Heleen’s eigenwaarde niet overeen met de dat waar ze van droomt. Maar hoe kun je je eigenwaarde vergroten?

Stap 2: Investeer in jezelf

Je krijgt meer eigenwaarde wanneer je begint met investeren in jezelf. Daarmee zeg je namelijk: “Ik ben het waard om in te investeren.” Alleen al het besluit om mee te doen, en dus het besluit om te investeren in zichzelf en in een succesvoller leven, verhoogt hun eigenwaarde. 

Investeren in jezelf betekent niet meteen dat je gigantische bedragen moet uitgeven. In jezelf investeren kan ook door jezelf bijvoorbeeld iedere ochtend een rondje hardlopen te gunnen. Hoe vaker je jezelf iets gunt – investeert in jezelf – hoe hoger je eigenwaarde wordt. Je leert jezelf daarmee geloven dat je het waard bent! Zo zal ook een hoger tarief vragen én genoeg geld voor bijvoorbeeld die bedrijfsauto vanzelf groeien. 

Stap 3: Weet dat je het waard bent

Je kunt het ook omdraaien. Waarom ben je het nú nog niet waard? Als je het nu al kunt organiseren, zou je die auto bijvoorbeeld gewoon kunnen kopen. Je bent immers al zover gekomen! En daarnaast: een opvallende bedrijfsauto zorgt waarschijnlijk voor meer business. 

Welke volgorde je ook hanteert, begin met investeren in jezelf. Gun jezelf kleine of grote investeringen vol overgave. De rest zal het resultaat zijn van jouw nieuwe denken en handelen. 

Wat heb jij als laatste gedaan om in jezelf te investeren en je eigenwaarde te vergroten? We horen het graag van je in de comments! 

Meer weten over de programma’s van 365 Dagen Succesvol?

David & Arjan zijn 365 Dagen Succesvol gestart met een missie: samen maken wij van Nederland het gelukkigste land. Nederland kan hiermee een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld. Om dit te bereiken, hebben ze 10 jaar geleden de krachtige 365-methodiek ontwikkeld waar inmiddels tienduizenden mensen mee aan de slag zijn gegaan.

365 Dichtbij is hét gloednieuwe programma met hoogtepunten uit 10 jaar 365 Dagen Succesvol samengebracht in één krachtig programma. Het is gebaseerd op de succesvolle methodiek en is gericht op het ontdekken wie je écht bent, wat je wilt en hoe je keuzes maakt die bij je passen. Daarbij komen alle zaken die in je leven spelen voorbij. Van je (mentale) gezondheid, tot je (liefdes-)relaties, je werk en je financiële situatie. Je ervaart stap voor stap hoe je jouw persoonlijke dromen en doelen bereikt. Gemiddeld gaven deelnemers van 365-programma’s hun leven een 5,5 aan het begin. Aan het eind gaven ze hun leven een 8,8 gemiddeld! Wil jij ook resultaat? Ga er dan voor en lees hier meer over 365 Dichtbij.