De Zentuin

Géraldine is sinds 2019 eigenaar van De Zentuin: een holistisch gezondheidscentrum in Stichtse Vecht. Met energetische behandelingen en doorbraaktrajecten helpt ze vrouwen van 30 tot 60 jaar bij moeilijke tijden in hun leven. Haar doel is altijd om hun fysieke, mentale en emotionele klachten te verbeteren en om hen meer innerlijke rust, balans en energie te laten ervaren. Als holistisch therapeut, Access Bars-practitioner en systemisch gezinstherapeut reikt Géraldine vrouwen de tools aan waarmee zij zelf verder komen en meer in verbinding staan met zichzelf en hun eigen kracht.

Géraldine omschrijft het zelf als volgt: “Met mijn holistische aanpak richt ik me op het geheel, niet alleen op het cognitieve gedeelte. Ik kijk naar het mentale, emotionele, fysieke, energetische en spirituele niveau. Door dat alles samen te nemen, kunnen mijn cliënten snelle en blijvende veranderingen ervaren.”

Lang, mooi en magisch ondernemersproces

Als ik Géraldine vraag waarom ze is gaan doen wat ze doet, begint ze te stralen. “Als ik het hele verhaal moet vertellen, ben ik wel twee uur bezig,” vertelt ze lachend, “maar het begon allemaal met een bijzonder doorbraakmoment tijdens het jaarprogramma (de voorloper van Miracle Roadmap). Daarna is mijn leven op slag veranderd. Ik had opeens veel energie en voelde dat ik iets moest gaan doen met mijn zielsmissie. Toen ben ik de opleiding tot holistisch therapeut gaan volgen en heb ik in 2019 De Zentuin opgericht. Dat is de korte samenvatting, maar het is een heel lang en magisch proces geweest dat me ook veel persoonlijke groei heeft gebracht.”

Géraldine was vroeger een verlegen kind met een groot aanpassingsvermogen. Ze was erg gevoelig en voelde zich anders dan anderen. Het bleek later dat ze hoogsensitief was en stemmingen, emoties en energie overnam van anderen. Dat haalde haar steeds uit haar eigen kracht. “Uit empathie wilde ik mensen niet kwetsen, terwijl ik zelf wel constant werd gekwetst.” In 2015 was Géraldine emotioneel, mentaal en fysiek zo vermoeid dat ze niet anders kon dan het roer radicaal om te gooien. Bij diezelfde ommezwaai helpt ze nu vanuit De Zentuin ook andere vrouwen.

De start van het ondernemerschap

In 2016 volgde Géraldine het 365-programma om zichzelf op persoonlijk vlak te ontwikkelen. Tijdens dat programma ontstond ook haar wens om voor zichzelf te werken. Als fotograaf in eerste instantie. In 2019 kwam daar De Zentuin bij, omdat ze voelde dat het haar zielsmissie was om anderen te helpen.

In eerste instantie wilde ze graag kinderen coachen. Maar al snel merkte ze dat ze in de praktijk meer de ouders dan de kinderen zelf aan het coachen was. Inmiddels heeft Géraldine haar doelgroep heel helder. “Dat vond ik altijd maar lastig. Ik kon toch iedereen helpen?! Het kiezen van een doelgroep heb ik steeds voor me uit geschoven. Maar dankzij het coachprogramma, waar ik eind 2022 mee startte, durf ik eindelijk voor een specifieke groep te kiezen: vrouwen van 30-60 jaar. Dat zijn vaak moeders die stressklachten ervaren, in een burn-out zitten of verlies hebben meegemaakt. Ze hebben zó veel gezorgd voor anderen dat ze zelf uitgeput zijn. Bij die klachten kan ik hen goed helpen.”

Miracle Roadmap Marjolein

Gezocht: coaches die het verschil willen maken

Wil je graag meer mensen helpen met jouw expertise als coach, therapeut, lichtwerker of teacher? Dan is dit gratis webinar voor jou! In het webinar ontdek je hoe je jouw coachpraktijk kunt laten groeien op een manier die goed bij jou past. We gaan het hebben over je mindset, zelfvertrouwen en marketing. Ook deelt Arjan de geheimen van 365 Dagen Succesvol. Meld je nu gratis aan!

Stoppen met ploeteren

“Ondernemen is pittig”, vindt Géraldine. “Ik was vooral veel aan het ploeteren. Ik had bijvoorbeeld nooit echt praktische tools aangereikt gekregen. Hoe maak je een e-maillijst? Hoe bepaal je je doelgroep? Ik was met van alles bezig, maar het overzicht was kwijt en ik deed eigenlijk maar wat. Het was chaos in mijn hoofd. Ik miste een rode draad als basis en wist niet hoe ik het precies moest aanpakken.”

Géraldine had wel veel boeken over ondernemen gelezen en coachingstrajecten gevolgd. Maar ze vond het vaak wat veel en soms ook vaag. “Ik miste de persoonlijke begeleiding. In andere coachingstrajecten kreeg ik vaak te horen ‘Stel je vraag maar in de community’. Dat is natuurlijk zinvol, maar het betekende dat ik antwoorden kreeg van mensen die, net als ik, ook nog aan het leren waren. Vervolgens wist ik nog niet welke stappen ik moest zetten. Het 365-coachprogramma was het eerste programma dat écht duidelijk maakte hoe ik het stap voor stap kon aanpakken.”

Coachingsessies met een vakantiegevoel

Het meest genoot Géraldine van de video’s van Arjan die onderdeel zijn van het coachprogramma. “De video’s werken als een energizer. Ze zijn allemaal opgenomen op Bali en zijn ontzettend leuk om naar te kijken. Meestal merk ik bij videocursussen dat ik snel afhaak of toch maar andere dingen ga doen. Maar Arjans video’s zijn kort en helder, waardoor je er altijd tijd voor kunt maken. En hij doet het zo enthousiast dat je wel aangehaakt blijft. Een bijkomend pluspunt is dat de palmbomen op de achtergrond je direct een vakantiegevoel geven!”

Ook de live-sessies met Arjan kon Géraldine waarderen. “Die zijn vooral heel fijn als je een vraag hebt of tips nodig hebt. Ik kon er altijd wel iets uit halen.”

Meer durven én groeien

Het coachprogramma leerde Géraldine om meer te durven in het spannende proces dat ondernemen is. En ook om te groeien in omzet dóór meer te durven. Ze is stap voor stap dingen gaan veranderen en gaan professionaliseren. “Ik ben aan het experimenteren wat bij mij past. Wat daarbij helpt, is dat ik sinds het programma dingen op een meer directe manier durf te vragen. Nu zeg ik bijvoorbeeld tegen collega’s ‘Laat het maar weten als je een klant hebt die bij mij past.’ Eerder durfde ik dat niet en kwamen daar allerlei belemmerende gedachten bij kijken.”

Ook is Géraldine haar aanbod gaan aanpassen. Ze was altijd druk bezig met haar bedrijf, maar verloor daardoor uit het oog wat nodig was om te groeien. Daarvoor moest ze dingen anders aanpakken. En dat is ze gaan doen: “Ik ben nu gegroeid in klanten en omzet. En ik ben overgegaan op trajecten in plaats van losse consulten. Bovendien zeg ik tegenwoordig wél tegen klanten ‘Ik heb een vervolgconsult’. Daardoor heb ik een constante stroom aan klanten gekregen.”

Praktische tips

Vooral de praktische tips uit het programma hebben Géraldine op weg geholpen. “Er zijn zó veel praktische tools en experts dat ik niet wist wat ik nodig had. Dankzij het coachprogramma weet ik nu welke tools ik moet gebruiken. Ook fijn is dat Arjan namen deelt van experts bij wie je kunt aankloppen voor bepaalde vragen. Zelf is het best lastig om de juiste persoon te vinden voor specifieke vragen of issues. Nu weet ik waar ik moet zijn.”

Of Géraldine het programma aanraadt aan anderen? Zeker! “Ik raad het programma vooral aan voor mensen die beginnen met ondernemen én aan ondernemers die, net als ik eerst, voor hun gevoel aan het ploeteren zijn. Het programma neemt je stap voor stap mee in wat je moet doen en reikt alle tools aan die je nodig hebt. Ik ben aangenaam verrast!”

Is het Coachprogramma ook iets voor jou?

Wil jij, net als Géraldine, leren hoe je je coachingspraktijk laat groeien en stap voor stap een professionaliseringsslag maakt? Lees dan alle info over het 365-coachprogramma. Hierin krijg je in een half jaar van Arjan alle tips, concrete tools, templates, inspiratiesessies en video’s om van jouw coachidee een bloeiende praktijk te maken.