Zo nu en dan een mentale breakdown is hartstikke gezond! 

Volgens de makers van dit filmpje is er echter geen goed leven zonder hier en daar een breakdown. ‘Momenten waarop we met een witte vlag zwaaien en onszelf simpelweg incapabel verklaren – dat je aangeeft dat je even niet kunt doen wat je normaal gesproken doet.’ 
In plaats van dat we dit zien als zwakte, pleiten de makers van dit filmpje ervoor dat dit een bewijs is van menselijk en zelfs gezond zijn. Immers: we weten dat het belangrijk is om onze lichamen elke nacht voldoende rust te geven, waarom doen we dat dan niet met onze hersenen?

Het maakt niet uit hoe je het doet: door hele dagen naar het plafond te staren of al je spullen verkopen en een ticket boeken naar de andere kant van de wereld, in de woonkamer dansen in je onderbroek of spontaan de neiging hebben om in je krokodillen-onesie naar de supermarkt te gaan (been there, done that).

We zijn geen robots

Een goede mentale breakdown zou als een volledige reset kunnen gelden. Een tijd om weer in contact te komen met voor ons waardevolle dingen die we uit het oog zijn verloren. Of dat nu je creativiteit is, het contact met je lichaam (of dat van je partner!), je inlevingsvermogen of zelfkennis. Je wordt er leuker van! En je kunt weer met frisse moed aan het werk – of op zoek naar een andere baan, als je vaak werkgerelateerde breakdowns hebt.

Als je je eraan durft toe te geven, jezelf toestemming geeft om zo nu en dan die witte vlag uit te hangen en jezelf helemaal terug te trekken, word je leven er dus uiteindelijk alleen maar leuker van. Menselijker en gezonder – wie wil dat nu niet!