Waarom wil je jezelf veranderen?
Heeft je omgeving last van jouw krachtige gedrag? Ga je vaak over de grenzen van anderen heen? Houd je volgens hen geen rekening met hun gevoelens? Dat is eigenlijk hun probleem en niet dat van jou. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen geluk. Moet je van jezelf minder krachtig zijn? Vraag jezelf dan eens af waarom je dat vindt. Wellicht heb je zelf een oordeel over krachtige vrouwen…
Jezelf veranderen is eigenlijk nooit een heel goed idee wanneer het aankomt op iets wat in je natuur zit. Daar wil je niet langer energie aan besteden. Misschien moet jij gewoon op zoek naar een plek waar je jouw kracht juist van pas komt!
Verander niet jezelf, maar verander je context
Er zijn genoeg plekken waar men juist zit te wachten op een krachtige vrouw (of man). Verander dus niet jezelf, maar verander je context. Misschien moet jij wel burgemeester worden! Daar is natuurlijke kracht hartstikke handig. Bovendien ben je buiten werktijd dan waarschijnlijk veel meer ontspannen, omdat je hebt kunnen doen waar je goed in bent. Dat zorgt voor meer rust. Niet jezelf kunnen zijn en niet tot je recht komen op werk, is hartstikke frustrerend!
Moraal van het verhaal: verander niet je gedrag maar je context. In een andere context kan jouw ‘gebrek’ juist van waarde zijn! En het is nog een stuk makkelijker ook dan jezelf te veranderen.
Wat is de grootste eye-opener uit deze video voor jou? We vinden het leuk om van je te horen in de comments!
Als je tóch een missie hebt, dan meteen maar een hele grote. Dus is het de missie van David en Arjan dat Nederland het gelukkigste land van de wereld is. Om dat te bereiken, schrijven ze wekelijks columns in onder andere het Algemeen Dagblad, organiseren ze impactvolle seminars in de Beurs van Berlage en AFAS Live en bouwen ze aan een grote online community. Het leuke is dat het nog lijkt te lukken ook. VPRO’s Tegenlicht zegt over de twee mannen: “Met hun boeken en seminars maken David en Arjan heel Nederland gelukkig!” En laat dat nou precies de bedoeling zijn.