Bring it on

In 2015 deed Peter ook al mee aan een programma van 365 Dagen Succesvol. Het was zijn eerste jaar bij Tesla. Hij had net een sabbatical gehad en had al veel persoonlijke coaching gedaan “om de demonen uit zijn lijf te jagen die hem al jaren vasthielden”. In de jaren daarna volgde hij diverse trainingen bij 365 Dagen Succesvol. Toen hij in 2022 over Miracle Roadmap hoorde, twijfelde hij geen moment en besloten hij en zijn vriendin daar samen aan mee te doen. “Ik dacht: het is altijd tijd voor een wonder, bring it on.”

Waarom hij juist in 2022 instapte? Peter vertelt: “Ik werkte toen acht jaar bij mijn werkgever en had veel mooie projecten begeleid. Maar ik zat met de vraag ‘En nu?’. Ik merkte dat ik werkmoe was en steeds maar aan stond. Ik vroeg me af ‘Hoe kan ik alles uit de komende twintig jaar halen en écht alles doen wat ik wil hebben gedaan? Is dit het wel?’.” Miracle Roadmap leek hem dé manier om dat te onderzoeken. “Miracle Roadmap is totaal anders dan andere programma’s die ik had gezien. Het was dé boost die ik kon gebruiken.”

“Wat is nu echt belangrijk in het leven?”

Peter vertelt: “Het programma was voor mij vooral de vraag stellen ‘Wacht even, wat is nu echt belangrijk in het leven?’ en daar antwoord op vinden. Daar geeft Miracle Roadmap een goed zetje voor. Wat vooral helpt, is de connectie met andere mensen, de coach die je de juiste kant op duwt en alle realisaties die het je geeft. De live-dagen vind ik het geweldigst. Maar het is ook heel bijzonder hoe Arjan het in de online sessies voor elkaar krijgt om in twee uur een verhaal te vertellen dat echt veel indruk maakt.”

Een inzicht dat veel indruk maakte op Peter was een verhaal dat Arjan vertelde over een boer van wie het paard was weggelopen. Mensen om hem heen riepen “Oh wat erg, je paard is weggelopen.” Maar de boer dacht “Oké, mijn paard is weggelopen. Maar wat dat betekent, zien we nog wel.” Dat verhaal leerde Peter dat je vaak pas achteraf ziet wat het resultaat is van dingen die gebeuren in het leven of keuzes die je maakt. Het heeft geen zin om je daar van tevoren druk over te maken.

Het resultaat zie je pas achteraf

Peter ging door dat inzicht verder kijken. “Inkoopbaas bij Tesla zijn is geweldig. Het is ook een egostrelende baan. Maar er is meer. Zo ben ik gaan inzien dat ik het coachen van mensen ontzettend leuk vind. Ik coach nu al een paar jaar mijn team en zie dat mijn teamleden daar profijt van hebben. Misschien wil ik daar nog meer mee doen. Maar in welke vorm, dat weet ik nog niet.”

Na een paar weken wikken en wegen stapte Peter naar zijn leidinggevende. “Ik vertelde: ‘Ik weet niet wat ik wil, maar ik wil sowieso dingen veranderen. Ik wil niet stoppen en heb ook geen ander plan, maar ik heb wel tijd voor mezelf nodig om na te denken. Eigenlijk wil ik twee maanden vrij.” Peter had allerlei argumenten voorbereid om zijn keuze te verantwoorden. Maar tot zijn verbazing zei zijn leidinggevende direct: “Dat snap ik wel. Ga het maar doen!”. 

Dus gaat Peter vanaf 1 mei zes weken met zijn vriendin rondreizen door Frankrijk en Spanje in hun caravan. “Dat is de manier om los te koppelen van het normale leven, terug naar mezelf te gaan en te kijken ‘What’s next?’.”

Miracle Roadmap gebruiken op de werkvloer

In zijn werk kan Peter ook veel inzichten uit Miracle Roadmap gebruiken. Vooral helpend vindt hij het idee van de vier kernpilaren: gezondheid, relaties, werk en geld. “Die vier pijlers zijn de kern van het Miracle Roadmap-programma en gebruik ik ook in mijn eigen trainingen aan junior-medewerkers.”

Ook andere stukjes uit het programma past Peter toe in zijn werk. “Het mooiste vind ik de vraag die David laatst stelde: ‘Ben je het slachtoffer of de wijze?’. Die vraag leg ik nu regelmatig voor aan teamleden. Laatst geloofde iemand daar in eerste instantie niet zo in, maar later kwam hij terug en zei ‘Je hebt gelijk. Ik heb besloten om de wijze te zijn’. Dat vond ik zoiets moois.”

Uit je hoofd komen en naar je hart luisteren

Eén van de redenen dat Peter destijds het 365 jaarprogramma deed, was dat hij veel in zijn hoofd zat. “Ik wilde leren om eerst naar mijn hart te luisteren en dan pas naar mijn hoofd. Dankzij Miracle Roadmap lukt het nog beter om keuzes vanuit mijn hart te maken. Ik besef heel goed dat je maar beperkt de tijd hebt in het leven. Ik wil dat ik later kan terugkijken en dan vind dat ik echt de dingen heb gedaan die ik wilde doen. Minder kijken naar wat ik heb en wat zekerheid biedt, en meer luisteren naar mijn gevoel.”

Peters twee maanden vrij zullen hem daar ook bij helpen. “De acht weken vrij worden de reis naar mijn tweede ik. Een ontdekkingstocht ook naar wat ik met coaching wil doen. Coaching is waar mijn hart ligt. Daarom kijken we nu of ik daar binnen mijn huidige werk meer mee kan doen.” Met dat in zijn achterhoofd is Peter ook gestart met het 365 coachprogramma. “Het coachprogramma leert je hoe je een coachpraktijk inricht. Die kennis komt ook in mijn werk goed van pas.”

Meer verbinding

Wat de reis met de caravan Peter ook brengt, één ding heeft hij wel door: “Zoals David altijd zegt, je wordt het meest gelukkig van verbinding maken met anderen. Je kunt nog twaalf Ferrari’s en acht huizen hebben. Gelukkig zijn wordt lastig zonder mensen om je heen of met enkel oppervlakkige vriendschappen. Verbinding met anderen is waar ik gelukkig van word.”

Dat Peter Miracle Roadmap samen met zijn vriendin doet, heeft de verbinding tussen hen versterkt. “We zijn al tien jaar bij elkaar en soms zit de dagelijkse gang van zaken dan je geluk in de weg. Dan zie je het kleine niet meer. Miracle Roadmap heeft me geleerd dat juist de kleine wondertjes die je normaal vergeet zo belangrijk zijn. Als je die gaat zien, maakt dat je veel gelukkiger.

Ook verbindend was een bijzonder moment waarbij Peter met collega’s was. “Ik twijfelde of ik hen zou vertellen dat ik Miracle Roadmap volg. Zoiets klinkt misschien zweverig in de wereld waarin ik werk. Maar ik noemde het toch en legde uit hoe het zat. Mijn collega’s luisterden geboeid. ‘Dat is supercool. Hier moet je vaker over vertellen, Peter!’, klonk het. Dat vond ik gaaf, en was ook een besefmoment dat het alleen maar mooi is om aan jezelf te werken.”

Wil je afscheid nemen van de onrust in je hoofd?

Meld je dan nu aan voor het gratis webinar ‘van Ruis naar Rust’ en ontdek de sleutel om veel meer innerlijke rust en vrede te voelen. We gaan het onder andere hebben over een aantal onmisbare stappen om je te bevrijden van belemmerende overtuigingen, twijfels en onzekerheid. Een gloednieuw webinar bomvol tips en inzichten, dit wil je niet missen!