Overspoeld door informatie

In de drukte van het dagelijks leven luisteren we steeds minder naar onszelf en racen we vooral door in het tempo van de razendsnelle wereld om ons heen. Toch is het eigenlijk helemaal niet zo gek dat het steeds moeilijker wordt om in contact te komen met jezelf en te luisteren naar jouw innerlijke stem. En te voelen wat je nou écht wilt.

Die stem wordt simpelweg overspoeld door héél veel andere informatie. Berichtjes op Whatsapp, Facebook met nieuwsberichten die je nú moet lezen en andere sociale media waar iedereen verre reizen lijkt te maken, altijd gezond eet en een voorbeeldig leven leidt. En die stapel boeken op je nachtkastje? Die voelt eerder aan als een to-do-list dan een hobby waarvan je lekker tot rust kan komen.

Maar júíst in de drukte van het dagelijks leven is het belangrijker dan ooit om verbinding te creëren met jezelf en keuzes te maken op basis van jouw gevoel. Keuzes die passen bij jouw kernwaarden. Dat is niet alleen gunstig voor jou, maar uiteindelijk ook voor jouw omgeving.

Maar hoe maak je in die drukte, dan tóch tijd voor je eigen gevoel?

Leer luisteren naar je eigen gevoel

Zelfs in tijden van drukte, gezinnen, drukke banen, sociale levens én eigen ontwikkeling zijn er manieren om weer in contact te komen met jouw gevoel. Wedden dat het dan uiteindelijk ook makkelijker wordt om op basis van je gevoel beslissingen te maken?

Een aantal tips om dichterbij je gevoel te komen:

  • Ga bij jezelf na wat je gevoel zegt. Voelt een situatie niet goed aan of heeft iemand negatieve energie? Of biedt je onderbuikgevoel weerstand omdat je iets spannend vindt? Daarin zit een essentieel verschil. Die laatste is eerder gebaseerd op angst. Zoals je wellicht weet, is angst een slechte raadgever. Check daarom ook waar je intuïtie vandaan komt.
  • Trek tijd voor jezelf uit om dichterbij jezelf te komen. Dit beoefen je onder andere door te mediteren. Wie nu denkt ‘help, dat kan ik helemaal niet!’ geen zorgen, want David sprak deze 13-minuut-durende meditatie in, speciaal voor het creëren van meer zelfvertrouwen. Bij mediteren realiseer je dat je gedachten komen en gaan zonder dat je er in laat meegaan. Een uitstekende manier om in contact te komen met jezelf dus.
  • Het is misschien spannend, maar dichterbij jezelf kom je vooral door op een gegeven moment gewoon keuzes te maken die bij jouw gevoel passen. Ja oké, het is misschien spannend om een keuze te maken, maar durf eens naar je gevoel te luisteren. Probeer het gewoon eens. Je zult zien dat het je veel oplevert. Je kiest het immers omdat je onderbuikgevoel het zegt!

En vergeet niet: alles wat je aandacht geeft groeit. Dus ook jouw intuïtie.

Meer weten over de programma’s van 365 Dagen Succesvol?

David & Arjan zijn 365 Dagen Succesvol gestart met een missie: samen maken wij van Nederland het gelukkigste land. Nederland kan hiermee een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld. Om dit te bereiken, hebben ze 10 jaar geleden de krachtige 365-methodiek ontwikkeld waar inmiddels tienduizenden mensen mee aan de slag zijn gegaan.

365 Dichtbij is hét gloednieuwe programma met hoogtepunten uit 10 jaar 365 Dagen Succesvol samengebracht in één krachtig programma. Het is gebaseerd op de succesvolle methodiek en is gericht op het ontdekken wie je écht bent, wat je wilt en hoe je keuzes maakt die bij je passen. Daarbij komen alle zaken die in je leven spelen voorbij. Van je (mentale) gezondheid, tot je (liefdes-)relaties, je werk en je financiële situatie. Je ervaart stap voor stap hoe je jouw persoonlijke dromen en doelen bereikt. Gemiddeld gaven deelnemers van 365-programma’s hun leven een 5,5 aan het begin. Aan het eind gaven ze hun leven een 8,8 gemiddeld! Wil jij ook resultaat? Ga er dan voor en lees hier meer over 365 Dichtbij.