Help, ik ben omringd door negativiteit

In deze video beantwoorden we de vraag van Nicole. Zij wordt, zo zegt ze zelf, omringd door negativiteit.

“Ik ben gescheiden en daar vloeit veel negativiteit uit voort. Ook op mijn werk heerst negativiteit, veel collega’s roddelen over mij. Dit alles vreet superveel energie. Aan het eind van de dag ben ik hierdoor gesloopt. Hebben jullie tips om hiermee om te gaan?” – Nicole

Negatieve mensen om je heen: hoe ga je ermee om? 4 tips:

Tip 1: Je bent je omgeving

Realiseer dat je je omgeving bent. Je omgeving is niets anders van een afspiegeling, een echo van waar jij op dat moment bent. Wanneer je dus je omgeving bijzonder negatief vindt, is het slim om eerst eens bij jezelf te kijken hoe het zit. Ben je zelf wel positief ingesteld? Mis je de verbinding? Waarschijnlijk mis je die niet alleen met anderen, maar bovenal met jezelf. In plaats van je af te zetten tegen wat je níet wil, probeer je er eens mee te verbinden.

Tip 2: Omarm jezelf

Begin jezelf te omarmen met alle positieve en negatieve kanten die bij je horen. Je zult merken dat je dan vanzelf in rustiger vaarwater komt en ook je omgeving zal ontspannen: zij zijn immers wederom de afspiegeling van hoe jij je voelt.

Tip 3: Praat anders over je omgeving

Experimenteer eens met andere gedachten, geloof iets anders dan je eerst deed. Er is helemaal geen negativiteit, dat bestaat alleen in je hoofd. Onthoud: alles waar je aandacht aan geeft groeit! Verander dus de gedachten in positieve gedachten en probeer het eens een tijdje gewoon te geloven.

Tip 4: Stop met jezelf afwijzen

Check bij jezelf hoe vrij je bent van alles wat er in je verleden is gebeurd. Durf te zien dat de sleutel bij jezelf ligt: stop met jezelf afwijzen, neem je verantwoordelijkheid en kijk met een beetje compassie naar jezelf.

Hoe ga jij om met negatieve mensen om je heen? Misschien heb je wel aanvullende tips! Deel je ze met ons in de comments?