Hard werken om te bereiken wat je wilt

Als je erover nadenkt, heb je waarschijnlijk je hele leven zo geleefd. Altijd doelen stellen, dromen najagen, stapjes-hoger-zoekend. Hard werken om te bereiken wat je wilt. Maar, als we filosoof Alain Watts moeten geloven, komt er een dag waarop je wakker wordt en denkt: “huh? Ik heb nu alles bereikt wat ik wilde bereiken, maar ik voel me nog steeds hetzelfde als altijd…”

Je voelt je dan een beetje gefopt. Alsof je altijd leeft voor een moment wat nog niet gekomen is. Hoewel plannen en doelen stellen voor veel van ons heel goed werkt, heeft het voor niemand zin om te plannen voor een toekomst waar je niet in bent. De toekomst is er immers nog niet!

Leef in het nu

Op deze manier kun je nooit helemaal genieten van de resultaten die je bereikt. Je kunt nooit helemaal leven, zegt Alain Watts, als je niet helemaal in het NU kunt leven.

Bekijk de hele, inspirerende video met de tekst van Alain Watts hier:

Wat kun jij vandaag nog doen om meer in het nu te leven? Laat het ons weten via social media!

Merel leeft veel, leert veel en deelt veel. Ze werkt als copywriter en blogger en wil van elke dag een feestje maken. Ze is van mening dat het leven veel te snel voorbij gaat en dat we daarom allemaal best wat meer echt mogen leven, maar vindt het ook lastig om daar handen en voeten aan te geven. Over die ontdekkingsreis schrijft ze onder andere voor 365 Dagen Succesvol.