Keuzes die bij je passen

De afgelopen jaren heb ik leren verlangen. Of beter nog: heb ik mezelf de toestemming gegeven om te mogen verlangen. Heel lang was dat voor mij onbekend terrein. Een kunde waar ik niet in geschoold was. Ik kan me namelijk niet herinneren dat iemand me tijdens mijn kinderjaren ooit heeft gevraagd wat ik wilde.

Stilaan ben ik stap voor stap mijn eigen verlangens gaan cultiveren. Heb ik ze de waarde toegekend die ze verdienen. Omdat ik merk dat ze een katalysator zijn in mijn leven. Mijn verlangens zetten me in beweging, halen me uit de passiviteit en moedigen me aan keuzes te maken die mijn bestaan verrijken. Keuzes die bij me passen.

Toch kan het hebben van verlangens heel kwetsbaar voelen. Als je in je leven veel teleurstelling hebt ervaren, voelt het vaak eng om nog te durven verlangen. Vaak zijn we zo teleurgesteld dat we poorten hebben gesloten. Stevig hebben dichtgetimmerd zelfs. Als een versterkte burcht.

Waar jij naar verlangt, verlangt ook naar jou

Besef dat jij en je verlangens één zijn. Jullie horen bij elkaar. Zo heb ik ontslag genomen uit mijn betaalde baan om als zelfstandig ondernemer door het leven te gaan. Omdat ik verlang naar vrijheid, naar het volgen van mijn eigen creatieve stroom, naar eindeloos mogen creëren op een manier die 100% klopt, voor mij. En omdat ik naar reizen verlang. Wanneer ik maar wil en waar ik maar naartoe wil.

Het volgen van mijn verlangens maakt mij gelukkig maar ik help ik ook ondernemers bij het laten stromen van hun zaak. Hoe ik dat doe? Door hen opnieuw in contact te brengen met hun verlangens. De reden waarom ze zijn gaan doen wat ze nu doen. En dat via communicatie naar buiten te brengen als een verlengde van wie ze zelf zijn. De brug bouwen tussen hun ondernemershart en hun klanten.

Ik leer hen voluit te durven verlangen. Zoals ik dat zelf ook doe. Zonder me egoïstisch of veeleisend te voelen. Omdat ik weet dat mijn verlangens me de weg wijzen. Mij bij de hand nemen en mij uitnodigen hun te volgen. Ze helpen me om het beste uit mijn leven te halen. Iets wat mijn geboorterecht is, net zo als dat van jou.

‘Als je een schip wilt bouwen, trommel dan geen mensen bij elkaar om voor hout te zorgen, orders te geven en het werk in te delen, maar roep in hen het verlangen wakker naar de uitgestrekte, eindeloze zee.’ ~ Antoine de Saint Exupéry

Ontdek jouw dromen en verlangens

Vandaag wil ik je uitnodigen om ook weer te durven verlangen. Stel jezelf de vraag wat jou ten diepste blij maakt en vervult.

Neem een blad papier en schrijf alles op wat in je opkomt. Beschrijf hoe jouw ideale leven eruit zou zien als je jezelf zou laten leiden door waar jij naar verlangt. Houd jezelf niet in. Zet schaamte en schuldgevoel aan de kant en droom, mooi mens, droom!

Durf te varen op de kompas van je verlangens. Om van daaruit de eerste stap te zetten naar een fantastisch leven. Een leven waarin je jouw verlangens waar maakt.

We zijn benieuwd, wat gebeurde er tijdens het dromen? En wat was je grootste Eye-opener in deze blog? Deel het met ons in de comments!

Meer weten over de programma’s van 365 Dagen Succesvol?

David & Arjan zijn 365 Dagen Succesvol gestart met een missie: samen maken wij van Nederland het gelukkigste land. Nederland kan hiermee een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld. Om dit te bereiken, hebben ze 10 jaar geleden de krachtige 365-methodiek ontwikkeld waar inmiddels tienduizenden mensen mee aan de slag zijn gegaan. 

365 Dichtbij is hét gloednieuwe programma met hoogtepunten uit 10 jaar 365 Dagen Succesvol samengebracht in één krachtig programma. Het is gebaseerd op de succesvolle methodiek en is gericht op het ontdekken wie je écht bent, wat je wilt en hoe je keuzes maakt die bij je passen. Daarbij komen alle zaken die in je leven spelen voorbij. Van je (mentale) gezondheid, tot je (liefdes-)relaties, je werk en je financiële situatie. Je ervaart stap voor stap hoe je jouw persoonlijke dromen en doelen bereikt. Gemiddeld gaven deelnemers van 365-programma’s hun leven een 5,5 aan het begin. Aan het eind gaven ze hun leven een 8,8 gemiddeld! Wil jij ook resultaat? Ga er dan voor en lees hier meer over 365 Dichtbij.